Drobenkovo-tvarohový kolá? s bor?vkami

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Drobenkovo-tvarohový kolá? s bor?vkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5102 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 735 g
Tuky 197 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na drobenku
mouka 450 g
máslo 200 g
moučkový cukr 180 g
vanilkový cukr 1 bal
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
Tvarohová vrstva
mléko 50 ml
tvaroh 250 g
vejce 1 ks
cukr 75 g
borůvky 500 g
lze nahradit malinami, jahodami
mandle
nasekané
Necháme si povolit máslo na pokojovou teplotu, aby z n?j šla potom dob?e d?lat drobenka. Nejprve smícháme ingredience na tvarohovou vrstu. Pe?liv? promícháme a snažíme se docílit rad?ji hustší konzistence než p?íliš ?ídké. Te? se m?žeme zapnout troubu na 180°C (horkovzdušnou, jinak o 20°C více) Drobenka by m?la být sušší, ale ne zase samá mouka. Drobenka se d?lá tím zp?sobem, že všechny suché suroviny promícháme a potom p?idáme máslo. Te? už musíme pracovat minimáln?, pouze proma?kat prsty, jinak by nám vzniklo t?sto. Forma na dort, asi o pr?m?ru 23 cm, se hodí nejvíce. Vymastíme ji hlavn? po okrajích, ale nezapome?me ani na dno.(máslem) Na dno formy dáme p?ibližn? 2/3 drobenky. Dále nasypeme bor?vky, na n? dáme tvarohovou sm?s a posypeme zbytkem drobenky. Pop?ípad? m?žeme posypat nasekanými mandlemi (ale až tak na posleních 15 minut pe?ení). Samoz?ejm? podle chuti. A p?íprava je hotova. Dáme už jen péci do trouby, p?ibližn? na 50 – 60 minut tak, aby byla drobenka dozlatova. Nejlepší je to pravd?podobn? podávat s banánem nebo zmrzlinou. Bon appétit!
Autor: mmmarketa

Obchod Apetit