Necháme si povolit máslo na pokojovou teplotu, aby z n?j šla potom dob?e d?lat drobenka.
Nejprve smícháme ingredience na tvarohovou vrstu. Pe?liv? promícháme a snažíme se docílit rad?ji hustší konzistence než p?íliš ?ídké.
Te? se m?žeme zapnout troubu na 180°C (horkovzdušnou, jinak o 20°C více)
Drobenka by m?la být sušší, ale ne zase samá mouka. Drobenka se d?lá tím zp?sobem, že všechny suché suroviny promícháme a potom p?idáme máslo. Te? už musíme pracovat minimáln?, pouze proma?kat prsty, jinak by nám vzniklo t?sto.
Forma na dort, asi o pr?m?ru 23 cm, se hodí nejvíce. Vymastíme ji hlavn? po okrajích, ale nezapome?me ani na dno.(máslem)
Na dno formy dáme p?ibližn? 2/3 drobenky. Dále nasypeme bor?vky, na n? dáme tvarohovou sm?s a posypeme zbytkem drobenky. Pop?ípad? m?žeme posypat nasekanými mandlemi (ale až tak na posleních 15 minut pe?ení). Samoz?ejm? podle chuti. A p?íprava je hotova.
Dáme už jen péci do trouby, p?ibližn? na 50 – 60 minut tak, aby byla drobenka dozlatova.
Nejlepší je to pravd?podobn? podávat s banánem nebo zmrzlinou.
Bon appétit!