Suroviny
Postup
Necháme si povolit máslo na pokojovou teplotu, aby z něj šla potom dobře dělat drobenka.
Nejprve smícháme ingredience na tvarohovou vrstu. Pečlivě promícháme a snažíme se docílit raději hustší konzistence než příliš řídké.
Teď se můžeme zapnout troubu na 180°C (horkovzdušnou, jinak o 20°C více)
Drobenka by měla být sušší, ale ne zase samá mouka. Drobenka se dělá tím způsobem, že všechny suché suroviny promícháme a potom přidáme máslo. Teď už musíme pracovat minimálně, pouze promačkat prsty, jinak by nám vzniklo těsto.
Forma na dort, asi o průměru 23 cm, se hodí nejvíce. Vymastíme ji hlavně po okrajích, ale nezapomeneme ani na dno.(máslem)
Na dno formy dáme přibližně 2/3 drobenky. Dále nasypeme borůvky, na ně dáme tvarohovou směs a posypeme zbytkem drobenky. Popřípadě můžeme posypat nasekanými mandlemi (ale až tak na posleních 15 minut pečení). Samozřejmě podle chuti. A příprava je hotova.
Dáme už jen péci do trouby, přibližně na 50 – 60 minut tak, aby byla drobenka dozlatova. Nejlepší je to pravděpodobně podávat s banánem nebo zmrzlinou. Bon appétit!
Foto: Leonardo.ai. AI generated