Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Drobenkovo-tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkovo-tvarohový koláč s borůvkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5102 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 735 g
Tuky 197 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na drobenku
mouka 450 g
máslo 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
Tvarohová vrstva
mléko 50 ml
tvaroh 250 g
vejce 1 ks
cukr 75 g
lze nahradit malinami, jahodami
nasekané

Postup

1

Necháme si povolit máslo na pokojovou teplotu, aby z něj šla potom dobře dělat drobenka.

2

Nejprve smícháme ingredience na tvarohovou vrstu. Pečlivě promícháme a snažíme se docílit raději hustší konzistence než příliš řídké.

3

Teď se můžeme zapnout troubu na 180°C (horkovzdušnou, jinak o 20°C více)

4

Drobenka by měla být sušší, ale ne zase samá mouka. Drobenka se dělá tím způsobem, že všechny suché suroviny promícháme a potom přidáme máslo. Teď už musíme pracovat minimálně, pouze promačkat prsty, jinak by nám vzniklo těsto.

5

Forma na dort, asi o průměru 23 cm, se hodí nejvíce. Vymastíme ji hlavně po okrajích, ale nezapomeneme ani na dno.(máslem)

6

Na dno formy dáme přibližně 2/3 drobenky. Dále nasypeme borůvky, na ně dáme tvarohovou směs a posypeme zbytkem drobenky. Popřípadě můžeme posypat nasekanými mandlemi (ale až tak na posleních 15 minut pečení). Samozřejmě podle chuti. A příprava je hotova.

7

Dáme už jen péci do trouby, přibližně na 50 – 60 minut tak, aby byla drobenka dozlatova. Nejlepší je to pravděpodobně podávat s banánem nebo zmrzlinou. Bon appétit!

Foto: Leonardo.ai. AI generated

Autor: mmmarketa

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...