Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Medové lívanečky se skořicovým máslem

Geniálně jednoduché a božsky dobré, kdo by odolal? Z talíře zmizí jak mávnutím kouzelného proutku!

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 20 lívanečků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Smažení 0:15
Koláč Česká

Ingredience

    • 250 ml podmáslí
    • 2 vejce, bílky a žloutky zvlášť
    • 1 lžíce najemno nastrouhané citronové kůry
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 25 g změklého másla
    • 60 ml medu
    • 160 g hladké mouky
    • 1¼ lžičky kypřicího prášku
    • 25 g másla na smažení

    Na skořicové máslo:

    • 100 g změklého másla
    • ¼ lžičky skořice
    • 60 ml medu

Příprava jídla

1 Nejdřív si připravte skořicové máslo – použijte k tomu elektrický šlehač. Pořádně ušlehejte máslo, skořici a med; může to trvat klidně i pět minut – směs by měla být krásně krémová. Dejte stranou.

2 Pak zadělejte těsto na lívance: spojte podmáslí, žloutky, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Přidejte změklé máslo a med a dobře promíchejte. Nakonec přisypte mouku a prášek do pečiva a důkladně promíchejte.

3 Bílky ušlehejte dotuha a opatrně zapracujte ke směsi z podmáslí. Na másle pak z obou stran smažte lívanečky – každý zhruba ze dvou lžic těsta. Podávejte se skořicovým máslem.

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu z farmářských trhů

Menu z farmářských trhů

Lívance s omáčkou z cideru

Medové dezerty

Palačinky a lívance

Domácí nutela

Plněný medový perník se smetanou

Medové lupínky

Glazované hrušky

Sušenky s čerstvým medem

Fíkový moučník vzhůru nohama

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
na lívance se mi osvědčil jiný recept (viz. recept lívance babičky Milušky) tak jsem vyzkoušela skořicové máslo. na můj vkus je to moc sladké (i když mám sladké ráda), ale přítel, který sladké nemusí a taťka, který nemá rád skořici si máslo oba vychvalovali. :) a příště udělám jen poloviční dávku, to nám bude akorát stačit.

Přidat komentář