
Trojbarevná pizza
Pizza trochu netradične, přesto snadno a rychle.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 10-12 minut
Pečení: 10-12 minut
P
Ingredience
- hotové těsto (listové nebo na pizzu) či sypká směs na pizzu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- velká hrst bazalkových lístků
- 1 avokádo
- citronová šťáva na potření avokáda
- 150 g okapané mozzarelly z nálevu
- 250 g směsi rajčat, nakrájených na kolečka a osušených
- sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
Zapněte troubu na 240, horkovzdušnou na 220 °C. Rozválejte těsto na obdélník o rozměrech 25 × 30cm nebo ze sypké směsi připravte těsto podle návodu na obalu a rozválejte ho na obdobný rozměr. Potřete ho olivovým olejem.
V robotu nebo chopperu promixujte česnek a většinu lístků bazalky se zbývajícím olejem. Avokádo rozpulte, vyjměte pecku, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, pak ho potřete citronovou šťávou. Mozzarellu natrhejte na kousky.
Na těsto naneste bazalkovo-česnekový olej, posypte ho mozzarellou a plátky rajčat. Pečte 10–12 minut (nebo podle návodu), aby bylo těsto křupavé a sýr se roztekl. Před podáváním posypte plátky avokáda a zbývajícími bazalkovými lístky. Lehce osolte, řádně opepřete a nakrájejte.
Přidat komentář