Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Trojbarevná pizza

Pizza trochu netradične, přesto snadno a rychle.
Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 10-12 minut
P
Italská

Ingredience

    • hotové těsto (listové nebo na pizzu) či sypká směs na pizzu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku
    • velká hrst bazalkových lístků
    • 1 avokádo
    • citronová šťáva na potření avokáda
    • 150 g okapané mozzarelly z nálevu
    • 250 g směsi rajčat, nakrájených na kolečka a osušených
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Zapněte troubu na 240, horkovzdušnou na 220 °C. Rozválejte  těsto na obdélník o rozměrech 25 × 30cm nebo ze sypké směsi připravte těsto podle návodu na obalu a rozválejte ho na obdobný rozměr. Potřete ho olivovým olejem.

V robotu nebo chopperu promixujte česnek a většinu lístků bazalky se zbývajícím olejem. Avokádo rozpulte, vyjměte pecku, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, pak ho potřete citronovou šťávou. Mozzarellu natrhejte na kousky.

Na těsto naneste bazalkovo-česnekový olej, posypte ho mozzarellou a plátky rajčat. Pečte 10–12 minut (nebo podle návodu), aby bylo těsto křupavé a sýr se roztekl. Před podáváním posypte plátky avokáda a zbývajícími bazalkovými lístky. Lehce osolte, řádně opepřete a nakrájejte.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář