Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza marinara

Pizza marinara

3.1/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 2 pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4340 kcal
Bílkoviny 418 g
Sacharidy 45 g
Tuky 269 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

,Námořnická‘ pizza opravdu pochází z lodních kuchyní. Česnek a olivový olej jsou vítány – sýr už méně, protože se příliš nehodí k rybám, nejčastější stravě námořníků.

Související recepty

Suroviny

rajče 750 g
oloupaná, na čtvrtky nebo konzervovaná
olivový olej 3 PL
+ trocha na pokapání pizzy
sůl
podle základního receptu
česnek 6 stroužků
oloupaný, na velmi tenké plátky
kapary hrst
ančovičky (konzerva) 12
oregano 1 ČL
čerstvé, lze nahradit 0,5 lžičkou sušeného

Postup

1

Rajčata dejte na pánev s rozpáleným olejem, dvě minuty poduste pod pokličkou a pak nechte za občasného míchání 6 až 7 minut bublat. Směs rozdělte na těsto, osolte, navrch rozhoďte plátky česneku, kapary, polovinu mozzarelly a ančoviček.

2

Čtvrt hodiny pečte, pak pizzu posypte zbytkem mozzarelly i ančoviček a pět minut dopékejte, aby se sýr roztekl. Pokapejte olejem, posypte oreganem a podávejte.

Těsto na pizzu

30 g droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte. Po čtvrthodině přilijte 1 lžíci olivového oleje, přibližně 200 ml vlažné vody, ½ lžíce soli a postupně přisypávejte 500 g hladké mouky tak, abyste získali měkké, nelepkavé těsto. Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem. Pak ho rozválejte – buď na dvě pizzy o průměru asi 30 cm, nebo na velikost pečicího plechu. Poklaďte surovinami a pečte asi dvacet minut při 200/180 °C.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...