,Námořnická‘ pizza opravdu pochází z lodních kuchyní. Česnek a olivový olej jsou vítány – sýr už méně, protože se příliš nehodí k rybám, nejčastější stravě námořníků.
Suroviny
rajče
750
g
oloupaná, na čtvrtky nebo konzervovaná
olivový olej
3
PL
+ trocha na pokapání pizzy
sůl
podle základního receptu
česnek
6
stroužků
oloupaný, na velmi tenké plátky
kapary
hrst
mozzarella
400
g
ančovičky (konzerva)
12
oregano
1
ČL
čerstvé, lze nahradit 0,5 lžičkou sušeného
Postup
1
Rajčata dejte na pánev s rozpáleným olejem, dvě minuty poduste pod pokličkou a pak nechte za občasného míchání 6 až 7 minut bublat. Směs rozdělte na těsto, osolte, navrch rozhoďte plátky česneku, kapary, polovinu mozzarelly a ančoviček.
2
Čtvrt hodiny pečte, pak pizzu posypte zbytkem mozzarelly i ančoviček a pět minut dopékejte, aby se sýr roztekl. Pokapejte olejem, posypte oreganem a podávejte.
Těsto na pizzu
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )
- 46 receptů na pizzu všech druhů, barev i tvarů(46 receptů )
- Jak používat ančovičky plus 15 receptů(26 receptů )