Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z quinoy

Quinoa obsahuje všechny základní aminokyseliny. Díky obsahu bílkovin se tak vyrovná masu nebo mléčným výrobkům. Je proto ideální pro vegetariány, děti nebo kojící matky.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Salát

Ingredience

    • 200 g bioquinoy (koupíte v bioprodejnách nebo dm drogerii)
    • sůl
    • 100 g černých oliv, nejlépe bio
    • 250 g zeleniny (paprika, cuketa, šalotka), nakrájené nadrobno

    Na zálivku

    • 5 lžic panenského olivového nebo avokádového biooleje
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžíce umeocta
    • 4 lžíce čerstvých bylinek (máta a petrželka, zkombinovat můžete také jarní cibulku a bazalku)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • kozí sýr při podávání

Příprava jídla

Quinou několikrát důkladně properte, v cedníku přelijte horkou vodou a nechte okapat. Pak ji vsypte do 750 ml osolené vroucí vody a vařte 15–20 minut doměkka. Uvařenou quinou stáhněte z ohně, přiklopte pokličkou a nechte chvíli stát. Přísady na zálivku prošlehejte, promíchejte s pokrájenou zeleninou, olivami a vařenou quinoou. Podávejte s kozím sýrem.

Něco navíc: Příště můžete čerstvou zeleninu nahradit grilovanými cuketami či paprikami spolu s pečenými rajčaty.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

40 receptů bez masa nejen pro vegetariány

40 skvělých salátů

Rizoto s quinoou a pečenou zeleninou

Hustá zeleninová polévka s quinoou

REKLAMA

Přidat komentář