
Salát z quinoy
Quinoa obsahuje všechny základní aminokyseliny. Díky obsahu bílkovin se tak vyrovná masu nebo mléčným výrobkům. Je proto ideální pro vegetariány, děti nebo kojící matky.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 200 g bioquinoy (koupíte v bioprodejnách nebo dm drogerii)
- sůl
- 100 g černých oliv, nejlépe bio
- 250 g zeleniny (paprika, cuketa, šalotka), nakrájené nadrobno
- 5 lžic panenského olivového nebo avokádového biooleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce umeocta
- 4 lžíce čerstvých bylinek (máta a petrželka, zkombinovat můžete také jarní cibulku a bazalku)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- kozí sýr při podávání
Na zálivku
Příprava jídla
1 Quinou několikrát důkladně properte, v cedníku přelijte horkou vodou a nechte okapat. Pak ji vsypte do 750 ml osolené vroucí vody a vařte 15–20 minut doměkka. Uvařenou quinou stáhněte z ohně, přiklopte pokličkou a nechte chvíli stát. Přísady na zálivku prošlehejte, promíchejte s pokrájenou zeleninou, olivami a vařenou quinoou. Podávejte s kozím sýrem.
Něco navíc: Příště můžete čerstvou zeleninu nahradit grilovanými cuketami či paprikami spolu s pečenými rajčaty.
Přidat komentář