Rozstřelený španělský ptáček (nebo také rozlítaný ptáček) je línou alternativou toho klasického. Recept se příliš neliší, jen odpadá ta část, kdy musíte vejce, okurku a uzeninu zabalit do plátku hovězího masa. Rozlítané ptáčky podávejte s kynutým knedlíkem nebo dušenou rýží. Pokud tuto zjednodušenou verzi španělského ptáčka neznáte, rozhodně ji doporučujeme vyzkoušet.
Náš tip: Připravte si také Rozstřeleného španělského ptáčka z Líné kuchařky podle našeho video receptu
Suroviny
Postup
Maso naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí.
Na sádle orestujte slaninu a cibuli. Přidejte plátky masa a nechte zatáhnout.
Zalijte horkou vodou, okmínujte, přidejte polovinu nakrájených okurek, párků a vajec. Zamíchejte a nechtee asi hodinu dusit.
Jakmile bude maso měkké, zahustěte hladkou moukou, přidejte zbylou polovinu ingrediencí a vařte ještě 15 minut. Podávejte s rýží.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com