Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5943 kcal
Bílkoviny 289 g
Sacharidy 61 g
Tuky 504 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozstřelený španělský ptáček (nebo také rozlítaný ptáček) je línou alternativou toho klasického. Recept se příliš neliší, jen odpadá ta část, kdy musíte vejce, okurku a uzeninu zabalit do plátku hovězího masa. Rozlítané ptáčky podávejte s kynutým knedlíkem nebo dušenou rýží. Pokud tuto zjednodušenou verzi španělského ptáčka neznáte, rozhodně ji doporučujeme vyzkoušet.

Náš tip: Připravte si také Rozstřeleného španělského ptáčka z Líné kuchařky podle našeho video receptu

Suroviny

hovězí maso 4 plátky
zadní
sůl
pepř
hořčice plnotučná 4 ČL
vejce 4 ks
vařená natvrdo
mouka
na zahuštění

Postup

1

Maso naklepejte, osolte, opepřete a potřete hořčicí.

2

Na sádle orestujte slaninu a cibuli. Přidejte plátky masa a nechte zatáhnout.

3

Zalijte horkou vodou, okmínujte, přidejte polovinu nakrájených okurek, párků a vajec. Zamíchejte a nechtee asi hodinu dusit.

4

Jakmile bude maso měkké, zahustěte hladkou moukou, přidejte zbylou polovinu ingrediencí a vařte ještě 15 minut. Podávejte s rýží.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: ivonau

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč