Šťavnaté hovězí, výrazné koření a dokonale vyvážená harmonie sladké, slané a pikantní chuti – přesně tak chutná kořeněné hovězí v thajském stylu. Každé sousto je malý výlet do Bangkoku, kde se vůně limetky, chilli a bylinek mísí do nezapomenutelného zážitku. Rychlá a intenzivní chuťovka, která rozhodně není jen pro milovníky exotiky!
Suroviny
koriandr čerstvý
1
svazek
chilli paprička
1
ks
červená, bez semen
česnek
2
stroužky
šalotka
3
ks
oloupaná
slunečnicový olej
1
PL
hovězí maso mleté
500
g
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar hovězí
300
ml
horký
třtinový cukr
2
ČL
rybí omáčka
2
ČL
limeta
2
ks
šťáva z 1 limety + skrojky k podávání
little gem salát
2
ks
jarní cibulka
2
ks
nakrájená na stébla
Postup
1
Rozmixujte najemno koriandr, chilli papričku, česnek a šalotku.
2
Na oleji opékejte asi 10 minut dohněda osolené a opepřené maso; vařečkou při tom rozbíjejte hrudky.
3
Přilijte vývar a nechte bublat 10 minut.
4
Přidejte koriandrovou směs, cukr a míchejte 3 minuty.
5
Zakápněte rybí omáčkou a limetovou šťávou a promíchejte.
6
Podávejte na lístcích salátu ozdobené jarní cibulkou a doplněné skrojky limety.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )