Ostré a voňavé... Přesně jak ho máme rádi!
Suroviny
koriandr čerstvý
1
svazek
čerstvý
chilli paprička
1
ks
červená, bez semen
česnek
2
stroužky
šalotka
3
ks
oloupaná
slunečnicový olej
1
PL
hovězí maso mleté
500
g
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar hovězí
300
ml
horký
třtinový cukr
2
ČL
rybí omáčka
2
ČL
limeta
2
ks
šťáva z 1 limety + skrojky k podávání
little gem salát
2
ks
jarní cibulka
2
ks
nakrájená na stébla
Postup
1
Rozmixujte najemno koriandr, chilli papričku, česnek a šalotku. Na oleji opékejte asi 10 minut dohněda osolené a opepřené maso; vařečkou při tom rozbíjejte hrudky.
2
Přilijte vývar a nechte bublat 10 minut. Přidejte koriandrovou směs, cukr a míchejte 3 minuty. Zakápněte rybí omáčkou a limetovou šťávou a promíchejte. Podávejte na lístcích salátu ozdobené jarní cibulkou a doplněné skrojky limety.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů)