Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněné hovězí v thajském stylu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořeněné hovězí v thajském stylu

4.1/5 Počet hodnocení: 31
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1644 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 111 g
Tuky 67 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté hovězí, výrazné koření a dokonale vyvážená harmonie sladké, slané a pikantní chuti – přesně tak chutná kořeněné hovězí v thajském stylu. Každé sousto je malý výlet do Bangkoku, kde se vůně limetky, chilli a bylinek mísí do nezapomenutelného zážitku. Rychlá a intenzivní chuťovka, která rozhodně není jen pro milovníky exotiky!

Související recepty

Suroviny

koriandr čerstvý 1 svazek
červená, bez semen
česnek 2 stroužky
oloupaná
slunečnicový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar hovězí 300 ml
horký
třtinový cukr 2 ČL
rybí omáčka 2 ČL
šťáva z 1 limety + skrojky k podávání
little gem salát 2 ks
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na stébla

Postup

1

Rozmixujte najemno koriandr, chilli papričku, česnek a šalotku.

2

Na oleji opékejte asi 10 minut dohněda osolené a opepřené maso; vařečkou při tom rozbíjejte hrudky.

3

Přilijte vývar a nechte bublat 10 minut.

4

Přidejte koriandrovou směs, cukr a míchejte 3 minuty.

5

Zakápněte rybí omáčkou a limetovou šťávou a promíchejte.

6

Podávejte na lístcích salátu ozdobené jarní cibulkou a doplněné skrojky limety.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...