
Ostré špagety s dýní a pancettou
Špagety, kterými každého dostanete. Dětem uberte množství chilli, sobě jej klidně můžete trochu přidat.
Vydání: 2008/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 150 g pancetty nebo anglické slaniny
- 6 stroužků česneku, neoloupaných
- 500 g dýně, oloupané a nakrájené na kousky
- ½ lžičky drcených sušených chilli papriček
- 60 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 60 ml olivového oleje
- 1 lžička krupicového cukru
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 400 g špaget
- 70 g mladých lístků červené řepy – nemusejí být
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Pancettu, dýni a chilli papričky promíchejte v míse a vysypte na pekáč. Vedle rozložte česnek a pečte 25–30 minut nebo dokud dýně nezměkne. Oloupejte upečený česnek a v misce ho rozmačkejte (jde to třeba lžící), smíchejte s citronovou šťávou, olejem, cukrem, solí a pepřem.
2 Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte a smíchejte s dýní, pancettou i česnekovým dresinkem. Dozdobte listy červené řepy a ihned podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Veronika Náhlovská
3. Září 2014 21:17