Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky

Po zahuštěných zimních polévkách nastal čas na osvěžující, lehké vývary s hromadou jarní zeleniny. Jaké druhy zvolíte, záleží na vás, mějte jen na paměti, že k uvaření stačí pár minut.

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka Česká

Ingredience

    • 50 g másla
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 karotky nakrájené na nudličky
    • 600–700 g jarní zeleniny (petržel, celer, kedlubnu, ředkvičky, jarní cibulku, pórek, hrášek, květák apod.), omyté a nakrájené na jemné nudličky nebo plátky
    • 1 stonek libečku s lístky
    • 2 l vody nebo kuřecího vývaru
    • sůl, pepř, případně nastrouhaný muškátový oříšek
    • hrst nasekané zelené petrželky

    Na nočky:

    • 2 vejce
    • sůl
    • 50 g strouhaného sýra (gouda nebo eidam)
    • 100 g hrubé mouky
    • špetku muškátového květu
    • 1 lžičku nasekané pažitky

     

Příprava jídla

1. V hrnci rozehřejte máslo i olej a osmahněte na něm zeleninu (květák rozeberte na růžičky). Zalijte vlažnou vodou nebo vývarem, osolte, přidejte koření i libeček a přiveďte k varu. Krátce povařte; stačí tři minuty. Než se začne polévka vařit, smíchejte všechny suroviny na sýrové nočky.

2. Vykrajujte nočky lžičkou přímo do zeleninového vývaru
a vařte ještě tři minuty. Pak vypněte oheň a podle potřeby polévku dosolte a dochuťte. Podávejte posypané petrželkou.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.28
Obrazek uzivatele
Tato polévka je výborná,chtunla všem, nočky jsou vynikající.Doporučuji.
Obrazek uzivatele
Nočky byly kapku mdlé, i když jsem je dělala z čedaru. Příště asi víc okořením..
Obrazek uzivatele
nočky skvělé, díky !! Dělám i obyčejné bez sýra a koření, vhodné do výraznějších masových polévek.
Obrazek uzivatele
Polévka je opravdu velmi dobrá a navíc je hotová za chviličku ;) nočky jsou taky dobroučké...

Přidat komentář