Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Horký hummus se sezamovými semínky

Skvělá svačina do práce i rychlé pohoštění pro návštěvu.

Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Pečení 0:10
Chuťovka Africká

Ingredience

    • 3 konzervy cizrny (po 400 g)
    • 150 ml olivového oleje
    • 3 citrony
    • 2 stroužky česneku
    • 1 lžíce mletého koriandru
    • 2 lžičky mletého kmínu
    • 1 lžička pasty tahini
    • sůl
    • olivový olej
    • sezamová semínka
    • chilli
    • červená paprika
    • listy čekanky
    • chleba pita

Příprava jídla

Dejte do mixéru 3 konzervy (po 400 g) slité cizrny, 150 ml olivového oleje a šťávu ze 3 citronů. Pak přidejte 2 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci mletého koriandru, 2 lžičky mletého kmínu, 1 lžičku pasty tahini a sůl. Přilijte trochu vody a promixujte. Hummus přesuňte do ohnivzdorné misky a dejte ho na deset minut do středně vyhřáté trouby. Pokapejte olivovým olejem, posypte opraženými sezamovými semínky a chilli. Podávejte s opečeným chlebem pita, listy čekanky a s proužky červené papriky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Guacamole s domácími chipsy

Rozpečený sýr s bílou plísní s celerovými tyčinkami a chipsy

Fazolovo-pažitkový dip s proužky chleba

Pikantní rajčatový dip s hranolky

Kořenový chléb s egyptskou pastou dukkah

Tapenáda s parmazánovou ciabattou a mozzarellou

Placky pappadums s rajčatovou salsou, rajtou a mangovým čatní

Nepravý kaviár, zakysaná smetana a křupavé tyčinky

REKLAMA

Přidat komentář