
Horký hummus se sezamovými semínky
Skvělá svačina do práce i rychlé pohoštění pro návštěvu.
Vydání: 2008/12
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 3 konzervy cizrny (po 400 g)
- 150 ml olivového oleje
- 3 citrony
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička pasty tahini
- sůl
- olivový olej
- sezamová semínka
- chilli
- červená paprika
- listy čekanky
- chleba pita
Příprava jídla
1 Dejte do mixéru 3 konzervy (po 400 g) slité cizrny, 150 ml olivového oleje a šťávu ze 3 citronů. Pak přidejte 2 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci mletého koriandru, 2 lžičky mletého kmínu, 1 lžičku pasty tahini a sůl. Přilijte trochu vody a promixujte. Hummus přesuňte do ohnivzdorné misky a dejte ho na deset minut do středně vyhřáté trouby. Pokapejte olivovým olejem, posypte opraženými sezamovými semínky a chilli. Podávejte s opečeným chlebem pita, listy čekanky a s proužky červené papriky.
Přidat komentář