Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrášková polévka s frankfurtskými párky

Vydatná polévka aneb když potřebujete něco, co vás postaví na nohy.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Vaření 1:00
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 cibule, nakrájená na větší kousky
    • 1 mrkev, nakrájená na větší kousky
    • 1 stroužek česneku, oloupaný
    • 1 stonek řapíkatého celeru, pokrájený
    • 2–3 lžíce rostlinného oleje
    • ½ lžičky mletého muškátového květu
    • 450 g žlutého předvařeného hrachu
    • 1,5 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
    • 2 bobkové listy
    • asi 8 frankfurtských párků, nakrájených na 3cm kousky
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Cibuli, mrkev, česnek a celer dejte do robotu a nasekejte.

2 V hrnci na oleji na středním plameni osmahněte 5–10 minut zeleninu tak, aby byla měkká, ale ne hnědá.

3 Přidejte muškátový květ, pořádně promíchejte, pak přidejte hrách a znovu dobře zamíchejte. Nalijte do hrnce vývar, přidejte bobkové listy a přiveďte k varu. Hrnec přikryjte, ztlumte plamen a vařte asi hodinu, až je hrách měkký a polévka hustá. (Pokud polévka zhoustne dřív, než je hrách dovařený, zřeďte ji vývarem).

4 V hotové polévce nechte prohřát párky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Banánový koktejl

Zapečené tousty

Hamburger

Vejce z kokotky

Přidat komentář