Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé nudle s kachními prsíčky

Pikantní pečená prsíčka, výborné nudle a sójová omáčka. Chuť doplňuje zázvor, česnek, cibulka a chilli. 

Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Pečení 0:10
Maso Asijská

Ingredience

    • 2× 200 g kachních prsíček
    • 120 ml slunečnicového oleje + na postříkání
    • 1 lžička čínského koření pěti vůní
    • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
    • 200 g čerstvých vaječných nudlí
    • 1 lžička jemně strouhaného čerstvého zázvoru
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 4 jarní cibulky, nasekané
    • 2 dlouhé chilli papričky, nasekané
    • 2 lžíce sójové omáčky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kachní prsa postříkejte olejem a posypte čínským kořením pěti vůní, solí a pepřem.

2 Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem, dejte na ni kachní prsa (kůží dolů) a smažte 2–3 minuty. Pak maso otočte a opékejte další 2–3 minuty. Sejměte z pánve, položte na pečicí plech a pečte deset minut, nebo dokud není maso propečené. Dejte stranou a udržujte teplé.

3 Rozehřejte půlku oleje ve velké pánvi a osmahněte na něm polovinu nudlí dokřupava. Zopakujte i s druhou polovinou nudlí. Odkládejte je postupně na kuchyňský ubrousek, abyste z nich odsáli přebytečný tuk.

4 Do woku vhoďte zázvor, česnek, cibulku a chilli a opékejte půl minuty. Přidejte sójovou omáčku a vařte další půl minuty. Pak vraťte do woku nudle a promíchejte je s osmahnutými přísadami. Kachní prsa nakrájejte a podávejte s nudlemi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čínské menu

Kuře na víně a sójové omáčce

Pikantní vepřové

Hovězí na černých fazolích

Čínská smažená rýže

Won ton

Jak si připravit lahodné dim sum knedlíčky?

Přidat komentář