
Plněné pečené brambory s avokádem a ricottou
Vegetariánská a pikantní pochoutka. Pečené brambory, provoněné tymiánem a zjemněné ricottou.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- pečená brambora
- 250 g ricotty
- lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce tymiánu
- pepř
- 1 avokádo
- 2 lžíce chilli omáčky
Příprava jídla
1 Troubu zahřejte na 200 °C, na plech dejte pečicí papír a na něj 250 g ricotty, zakapejte lžící extra panenského olivového oleje, zasypte 2 lžícemi (citronového) tymiánu, opepřete. Pečte 15 minut, aby okraje zezlátly, a nechte zchladnout. Na brambory rozdělte promačkanou dužinu z 1 avokáda a ricottu. Zakapejte 2 lžícemi chilli omáčky.
Přidat komentář