Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pepřové máslo

Udělejte si vlastní kořeněné máslo s pepřem, parmazánem a limetkovou šťávou. Výborné jako předkrm s chlebem nebo se skvěle hodí ke grilovanému masu či rybě.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Koření a dochucovadla Středomořská

Ingredience

    • 250 g soleného másla nebo směsi soleného másla a margarínu (např. zn. Lurpak ve všech supermarketech)
    • 1–2 lžičky zeleného pepře, nakládaného nebo čerstvého (v supermarketech od firmy Abasto)
    • 1 lžíce strouhaného parmazánu
    • 1 lžička strouhané limetové kůry
    • 1 lžička limetové šťávy

Příprava jídla

1 Nahrubo rozdrťte pepř. Změklé máslo dobře promíchejte se všemi ostatními přísadami.

2 Můžete si pomoci tyčovým mixérem – nejdříve jím prošleháte všechny přísady kromě pepře. Ten pak přidáte a rozmícháte několika krátkými pulzy, aby se nerozmělnil příliš.

3 Vytvořte váleček, zabalte ho do pergamenového papíru a nechte ztuhnout. Podávejte jako předkrm s krajíčky tmavého chleba nebo ke grilovanému masu či rybě.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s pepřem a křupavými kapary

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře

Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

Sicilský pomerančový salát s pepřem a cibulí

Tuňák v pepřové krustě se žloutkovou omáčkou

Vepřová roláda s růžovým a zeleným pepřem

Jak poznat změklé máslo

Přidat komentář