Domácí bylinkové máslo je skvělé nejen na steaku ale i na obyčejné topince. Jiné už chtít nebudete!
Suroviny
máslo
275
g
změklé
česnek
40
g
nakrájený nadrobno
mandle
20
g
mleté
citronová šťáva
1
ČL
hořčice dijonská
25
g
sůl
½
ČL
petrželka
120
g
nakrájená nadrobno
Postup
1
Zahřejte 50g másla společně s česnekem a mandlemi a opékejte 1 minutu skoro dozlatova. Zakápněte citronovou šťávou. Přendejte do mixéru společně s hořčicí, solí a 225g mírně změklého másla a pozvolna rozmíchejte. Petrželku nasypte na máslovou směs a mixujte dalších 5 minut.
2
Potom máslovou směs zabalte do potravinářské fólie do tvaru válečku. Vložte do chladničky zatuhnout. (Takto připravené máslo vydrží v chladničce více než týden a v mrazáku ho můžete uchovávat až měsíc.)
NĚCO NAVÍC
Váleček másla můžete obalit v nasekané petrželce.