Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bylinkové máslo s mandlemi

Bylinkové máslo s mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bylinkové máslo s mandlemi

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2343 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 23 g
Tuky 242 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí bylinkové máslo je skvělé nejen na steaku ale i na obyčejné topince. Jiné už chtít nebudete!

Suroviny

máslo 275 g
změklé
nakrájený nadrobno
mleté
hořčice dijonská 25 g
sůl ½ ČL
petrželka 120 g
nakrájená nadrobno

1 Zahřejte 50g másla společně s česnekem a mandlemi a opékejte 1 minutu skoro dozlatova. Zakápněte citronovou šťávou. Přendejte do mixéru společně s hořčicí, solí a 225g mírně změklého másla a pozvolna rozmíchejte. Petrželku nasypte na máslovou směs a mixujte dalších 5 minut.

2 Potom máslovou směs zabalte do potravinářské fólie do tvaru válečku. Vložte do chladničky zatuhnout. (Takto připravené máslo vydrží v chladničce více než týden a v mrazáku ho můžete uchovávat až měsíc.)

NĚCO NAVÍC

Váleček másla můžete obalit v nasekané petrželce. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč