Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bylinkové máslo s mandlemi

Domácí bylinkové máslo je skvělé nejen na steaku ale i na obyčejné topince. Jiné už chtít nebudete!

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Opékání 0:05
Koření a dochucovadla

Ingredience

    • 275g másla, změklého
    • 40g česneku, nakrájeného nadrobno
    • 20g mandlí, mletých
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 25g dijonské hořčice
    • 1/2 lžičky soli
    • 120g hladkolisté petrželky, nakrájené nadrobno

Příprava jídla

1 Zahřejte 50g másla společně s česnekem a mandlemi a opékejte 1 minutu skoro dozlatova. Zakápněte citronovou šťávou. Přendejte do mixéru společně s hořčicí, solí a 225g mírně změklého másla a pozvolna rozmíchejte. Petrželku nasypte na máslovou směs a mixujte dalších 5 minut.

2 Potom máslovou směs zabalte do potravinářské fólie do tvaru válečku. Vložte do chladničky zatuhnout. (Takto připravené máslo vydrží v chladničce více než týden a v mrazáku ho můžete uchovávat až měsíc.)

NĚCO NAVÍC

Váleček másla můžete obalit v nasekané petrželce. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou

Salát s mangem a papájou

Salsa verde

Grilovaná makrela s estragonem, pečenými citrony & bruschettou

Grilované papriky s mátou & česnekem

Grilované cukety se salátem panzanella

Glazovaná mrkev

Grilovaný rib eye steak

Burger s grilovaným hovězím srdcem, křupavou slaninou & omáčkou

Přidat komentář