0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bylinkové máslo s mandlemi

Bylinkové máslo s mandlemi

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2343 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 23 g
Tuky 242 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí bylinkové máslo je skvělé nejen na steaku ale i na obyčejné topince. Jiné už chtít nebudete!

Suroviny

máslo 275 g
změklé
česnek 40 g
nakrájený nadrobno
mandle 20 g
mleté
citronová štáva 1 ČL
hořčice dijonská 25 g
sůl 1 ČL
petrželka 120 g
nakrájená nadrobno

1 Zahřejte 50g másla společně s česnekem a mandlemi a opékejte 1 minutu skoro dozlatova. Zakápněte citronovou šťávou. Přendejte do mixéru společně s hořčicí, solí a 225g mírně změklého másla a pozvolna rozmíchejte. Petrželku nasypte na máslovou směs a mixujte dalších 5 minut.

2 Potom máslovou směs zabalte do potravinářské fólie do tvaru válečku. Vložte do chladničky zatuhnout. (Takto připravené máslo vydrží v chladničce více než týden a v mrazáku ho můžete uchovávat až měsíc.)

NĚCO NAVÍC

Váleček másla můžete obalit v nasekané petrželce. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit