Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronový koláč s mákem

Koláč pro sváteční chvíle, který v klidu stihnete i o všední den. Zkuste netradiční spojení chuti citronové polevy a máku.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
23 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Pečení 0:35
Dort Francouzská

Ingredience

    • 250 g změklého másla + na vymazání
    • 200 g krupicového cukru
    • 1 lžíce vanilkového cukru
    • 4 vejce
    • 2 chemicky neošetřené citrony, z jednoho šťáva, z obou nastrouhaná kůra
    • 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
    • ½ lžičky soli
    • 280 g hladké mouky
    • 2 lžíce máku + na ozdobení

    Na polevu

    • šťáva z jednoho citronu
    • 200 g moučkového cukru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Boky dortové formy o průměru 16 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem.

2 Máslo utřete s krupicovým i vanilkovým cukrem na světlý nadýchaný krém. Postupně do něj přidávejte vejce, poté i citronovou šťávu a kůru.

3 V jiné míse smíchejte všechny suché ingredience a pak je postupně přisypávejte k vaječné hmotě. Směs poté vlijte do formy a pečte zhruba pětatřicet minut nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli.

4 Nechte úplně vychladnout. Potom udělejte polevu: utřete citronovou šťávu s cukrem na hustou, ale pořád ještě tekutou hmotu. Tou přelijte dort – nechte ji stékat po stranách. Posypte mákem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní menu na čajovou party

22 sladkých makových receptů

Cupcakes

Plněný čokoládový dort

Čajové sendviče s vajíčkovou pomazánkou

Čajové sendviče s mátou a okurkou

Čajové sendviče s karamelizovanou cibulí

Šampaňské s růžovým sirupem

Ovocný salát

Muffiny s kozím sýrem a rozmarýnem

Čerstvý mátový čaj

Javorové vdolečky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Naprosta bomba! z tohoto testa delam kazdorocne beranka.

Přidat komentář