Baby špenát s voňavou anglickou slaninou, jatýrky a spoustou bylinek. Lehká večeře.
Suroviny
olivový olej
3
PL
panenský
slanina
6
plátků
slanina, lze nahradit anglickou slaninou, na nudličky
česnek
2
stroužky
nadrobno
římský kmín
½
ČL
mletý
koriandr čerstvý
½
ČL
skořice
½
ČL
játra kuřecí
500
g
odblaněná, pokrájená na sousta
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ocet
4
PL
sherry ocet
zázvor (čerstvý)
2
cm
kousek čerstvého, jemně nastrouhaného
baby špenát
200
g
Postup
1
V pánvi na oleji opékejte slaninu asi pět minut dozlatova, pak přidejte česnek. Míchejte minutu, přisypte kmín, koriandr i skořici a míchejte další minutu.
2
Trochu ztlumte plamen, přidejte játra a opékejte dvě minuty, až se zatáhnou. Osolte, opepřete a míchejte další dvě minuty, až jsou opečená zvenčí a uvnitř ještě růžová. Vyjměte a uchovejte je horká. Do uvolněné pánve vlijte ocet, přidejte zázvor a přiveďte k varu. Vraťte játra a prohřejte.
3
Špenát rozdělte na talíře, na něj upravte játra a nezapomeňte přelít horkou lahodnou šťávou.