Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

brambory 0.5 kg
hovězí maso mleté 0.5 kg
zelenina
dle chuti
česnek
bylinky
víno bílé
či červené
olej
či máslo
Omyté brambory vcelku nebo na osminky, naporcované maso a zeleninu nakrájenou na velké kusy naskládáme na pekáč nebo do zapékací nádoby. Skládáme tak, aby jednotlivé kousky nebyly přílíš namačkané. Posypeme kořením nebo bylinkami a solí, trochu podlijeme vínem, pokapeme olejem nebo poklademe plátky másla a pečeme v troubě, dokud maso není měkké. Jedna z mých osvědčených kombinací: Malé nové brambůrky (může být, co se vejde, snědí se i bez masa), 4 kuřecí horní stehna, celá cherry rajčátka nebo půlky menších rajčat, cuketa na silnější kolečka, cibule na větší kusy (nejlépe bílá i červená) a barevné papriky na větší kusy, (lilek - ten je ale potřeba předem nasolit a vykapat, tak ho vynechávám kvůli úspoře času). Dva stroužky česneku na plátky. Čerstvý rozmarýn v kombinaci s kořenící směsí viz recept na nakládaný hermelín. Bílé víno, olivový olej.
Autor: mishenka

Obchod Apetit