Multifunkční chleba pita můžete naplnit prakticky čímkoliv. My se inspirovali mexickou kuchyní a zrychlenou verzí chili con carne.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
nakrájená nadrobno
česnek
2
stroužky
drcený
hovězí maso mleté
300
g
fazole červené
400
g
konzerva, scezené, propláchnuté
chilli paprička
1
ks
čerstvá, červená
rajčatová passata - pyré
250
ml
chilli omáčka
2
PL
podle chuti
spíš menší
čedar
100
g
strouhaný
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Rozpalte nepřilnavou pánev a na oleji zpěňte cibuli a česnek; stačí 2 minuty. Přisypte mleté maso a míchejte další 3 minuty. Přidejte fazole, chilli papričku a rajčatové pyré a případně i chilli omáčku. Přiveďte k varu a vařte 3 minuty.
2
Dejte do rozpůlených a rozevřených chlebů pita, posypte sýrem a pečte v předehřáté troubě cca 10 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zapečeno k obědu(6 receptů )
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )