Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2316 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 199 g
Tuky 91 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Multifunkční chleba pita můžete naplnit prakticky čímkoliv. My se inspirovali mexickou kuchyní a zrychlenou verzí chili con carne.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
konzerva, scezené, propláchnuté
čerstvá, červená
rajčatová passata - pyré 250 ml
podle chuti
spíš menší
čedar 100 g
strouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Rozpalte nepřilnavou pánev a na oleji zpěňte cibuli a česnek; stačí 2 minuty. Přisypte mleté maso a míchejte další 3 minuty. Přidejte fazole, chilli papričku a rajčatové pyré a případně i chilli omáčku. Přiveďte k varu a vařte 3 minuty.

2

Dejte do rozpůlených a rozevřených chlebů pita, posypte sýrem a pečte v předehřáté troubě cca 10 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...