Mexické kapsy s fazolemi

Mexické kapsy s fazolemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2316 kcal
Bílkoviny 143 g
Cukr 199 g
Tuky 91 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Multifunkční chleba pita můžete naplnit prakticky čímkoliv. My se inspirovali mexickou kuchyní a zrychlenou verzí chili con carne.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
hovězí maso mleté 300 g
fazole červené 400 g
konzerva, scezené, propláchnuté
chilli paprička 1 ks
čerstvá, červená
rajčatová passata 250 ml
chilli omáčka 2 PL
podle chuti
pita 2 ks
spíš menší
čedar 100 g
strouhaný

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Rozpalte nepřilnavou pánev a na oleji zpěňte cibuli a česnek; stačí 2 minuty. Přisypte mleté maso a míchejte další 3 minuty. Přidejte fazole, chilli papričku a rajčatové pyré a případně i chilli omáčku. Přiveďte k varu a vařte 3 minuty.

2 Dejte do rozpůlených a rozevřených chlebů pita, posypte sýrem a pečte v předehřáté troubě cca 10 minut.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit