Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí satay z trouby s arašídovou omáčkou
Kuřecí satay z trouby s arašídovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí satay z trouby s arašídovou omáčkou

4.7/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3451 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 455 g
Tuky 91 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se indonéskými masovými špízy satay a přeměnili je na masové kuličky z trouby. Příprava je jednoduchá a rychlá a výsledek lahodný. Samozřejmě nechybí jasmínová rýže a především neodolatelná arašídová omáčka. Přidali jsme i stonkovou brokolici, abychom jídlu dodali barvu a především porci zeleniny.

Související recepty

Suroviny

strouhanka 20 g
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný nadrobno
jarní cibulka 1 ks
nakrájená nadrobno
sůl ½ ČL
vejce 1 ks
nejlépe s kousky arašídů
kecap manis 2 PL
třtinový cukr 2 PL
nebo žlutý kari prášek
K podávání
brokolice 2 svazky
stonková, spařená
rýže jasmínová 400 g
uvařená
nakrájená nadrobno
sójová omáčka
k dochucení

Postup

1

Do mísy dejte strouhanku, 40 ml kokosového mléka a nechte ho vsáknout. Přidejte mleté maso, koriandr, cibulku, sůl a vejce. Promíchejte a ze směsi tvořte kuličky. Skládejte je na plech či pekáček a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C.

2

V misce promíchejte arašídové máslo, kecap manis, třtinový cukr, kari, zbylé kokosové mléko a cca 125 ml vody. Směs po 15 minutách pečení kuliček přilijte do pekáčku a pečte dalších 15 minut.

3

Podávejte s rýží, brokolicí, chilli papričkou a sójovou omáčkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Komentáře

23.05.2023 20:46
Vyborne, ale omáčka chce doladit. Doporučuji výrazně ubrat cukr, omáčky udělat klidně obecně trochu méně a osvěžit ji hodně čerstvým koriandrem. A taky osolit.

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...