Inspirovali jsme se indonéskými masovými špízy satay a přeměnili je na masové kuličky z trouby. Příprava je jednoduchá a rychlá a výsledek lahodný. Samozřejmě nechybí jasmínová rýže a především neodolatelná arašídová omáčka. Přidali jsme i stonkovou brokolici, abychom jídlu dodali barvu a především porci zeleniny.
Suroviny
Postup
Do mísy dejte strouhanku, 40 ml kokosového mléka a nechte ho vsáknout. Přidejte mleté maso, koriandr, cibulku, sůl a vejce. Promíchejte a ze směsi tvořte kuličky. Skládejte je na plech či pekáček a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C.
V misce promíchejte arašídové máslo, kecap manis, třtinový cukr, kari, zbylé kokosové mléko a cca 125 ml vody. Směs po 15 minutách pečení kuliček přilijte do pekáčku a pečte dalších 15 minut.
Podávejte s rýží, brokolicí, chilli papričkou a sójovou omáčkou.
Komentáře