Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nasládlé pečené cibulky

Báječná příloha ke grilované klobásce, ale skvěle chutnají cibulky i samotné.
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 25 minut
P
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 3 středně velké červené cibule, rozpůlené a oloupané
    • 40 g změklého másla
    • 2 plátky bílého chleba bez kůrky, rozdrobeného najemno
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 2–3 lžíce nasekaných vlašských ořechů
    • 1 lžíce čerstvé nasekané šalvěje
    • 2 lžíce třtinového cukru, mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Odkrojte kořínky cibulí tak, aby se cibule nerozpadly. Asi 3 až 4 vnitřní vrstvy vydlabejte. Promíchejte máslo, chleba, česnek, ořechy, šalvěj, cukr, sůl a pepř. Lžící naplňte vydlabané cibule a narovnejte je do zapékací nádoby.

2 V troubě předehřáté na 180 ºC pečte asi 10 minut dozlatova. Snižte teplotu na 150 °C a pečte asi 15 minut doměkka (můžete zakrýt alobalem, aby příliš nezhnědly). Podávejte teplé.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář