Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chléb nicoise s peperonatou

Lahodná svačina nebo večeře. Opečte cibulku, česnek, chléb, papriku, tuňáka a další dobroty.  
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na 6 chlebů
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 35 minut
P
Chléb a pečivo Ostatní

Ingredience

    • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    • 3 červené papriky (kapie), zbavené semínek, nakrájené na tenké nudličky
    • špetka pálivé papriky
    • hrubá mořská sůl a čerstvě namletý pepř
    • 6 krajíců chleba
    • 2 velká vejce
    • 1 konzerva tuňáka v oleji, scezená
    • 3 lžičky kaparů

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na nepřilnavé pánvi na oleji opečte cibuli a česnek do světle zlaté barvy. Přidejte kapie a na mírném plameni asi dvacet minut míchejte, aby změkly a byly šťavnaté. Osolte a opepřete.

2 Mezitím na plechu opečte dozlatova krajíce chleba, trvá to asi deset minut. Vejce dejte do kastrůlku, zalijte je vroucí vodou a deset minut na mírném plameni vařte. Potom je rychle přesuňte pod ledovou vodu; po vychladnutí oloupejte a nakrájejte na plátky.

3 Pálivou paprikou poprašte chleby a rozdělte na ně opečenou papriku, kousky tuňáka, plátky vajec a kapary. Podle chuti dosolte a ochuťte čerstvě mletým pepřem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na chalupu

Menu na chalupu

Focaccia s fíky a kozím sýrem

REKLAMA

Přidat komentář