Tenhle kyprý a voňavý chléb si nás získal svou velmi snadnou přípravou a skvělou chutí čerstvé mrkve. Špaldová mouka, ze které se připravuje, je navíc lehce stravitelná a velmi zdravá.
Suroviny
mouka špaldová hladká
2,5
hrnku
celozrnná
kypřicí prášek do pečiva
2
ČL
jedlá soda
1
ČL
sůl
1
ČL
podmáslí
1,75
hrnku
vejce
1
ks
mrkev
1
ks
olivový olej
2
PL
slunečnicová semínka
1
hrst
dýňová semínka
1
hrst
Postup
1
Smíchejte mouku s kypřicím práškem, sodou a solí.
.
2
Umíchejte podmáslí s vejcem, ušlehaným s trochou vody a najemno nastrouhanou mrkví. Přilijte olej a důkladně promíchejte. Přisypte semínka (trochu si nechte stranou na posypání).
3
Vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, sodou a solí. Dobře vypracované těsto vlijte do pekáčku vyloženého papírem na pečení. Posypte zbylými semínky a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C až hodinu. Špejlí ověřte, jestli je těsto už propečené
Komentáře