0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu 12 krajíců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1265 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 165 g
Tuky 43 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tenhle kyprý a voňavý chléb si nás získal svou velmi snadnou přípravou a skvělou chutí čerstvé mrkve. Špaldová mouka, ze které se připravuje, je navíc lehce stravitelná a velmi zdravá.

Suroviny

mouka špaldová hladká 2
celozrnná
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jedlá soda 1 ČL
sůl 1 ČL
vejce 1 ks
mrkev 1 ks
olivový olej 2 PL
slunečnicová semínka hrst
dýňová semínka hrst
1. Smíchejte mouku s kypřicím práškem, sodou a solí.

2. Umíchejte podmáslí s vejcem, ušlehaným s trochou vody a najemno nastrouhanou mrkví. Přilijte olej a důkladně promíchejte. Přisypte semínka (trochu si nechte stranou na posypání).

3. Vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, sodou a solí. Dobře vypracované těsto vlijte do pekáčku vyloženého papírem na pečení. Posypte zbylými semínky a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C až hodinu. Špejlí ověřte, jestli je těsto už propečené.

Komentáře

Anonym

Recept vypadá zajímavě, jenom 2 a 3 hrnky mouky je trochu rozdíl, tak nevím kolik dát a kolik je to dvě mrkve?

Anonym

Ahoj Terezo, jestli mohu poradit, tak bych udelala testo s 2 salky a potom postupne pridavala dalsi salek mouky, bude-li treba. Jeden cas jsem chleby doma pekla, takze vim, ze se presne neda vsechno vazit, proste se musi "citit" ta spravna konzistence testa. 2 mrkve jsou 2 mrkve, samozrejme ne nejake prtave, proste "normalni":-) A ono na tom az tolik nesejde, v nejhorsim pripade to bude malo nebo hodne mrkvove. Pak dej vedet, jak to dopadlo!:-)

Anonym

Ahojky. Celá nadšená som ho upiekla. Nebola som si istá výrazom "šálka" a tak to aj dopadlo. Cesto bolo tekuté, vyliala som ho do formy a upiekla. Chlieb vyzeral super, až na to, že sa vo vnútri vôbec neupiekol a to som ho piekla o 45 minút dlhšie ako je napísané v recepte... neviem čo sa mohlo stať. Tak hádam nabudúce použijem miesto šálky hrnček...

Anonym

Aha. Tak teda použila som hrnček a nabudúce to nahradím vedrom.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč