Hodnocení receptu
Průměr: 2.2 ()
Více než hodinu 12 krajíců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1265 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 165 g
Tuky 43 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tenhle kyprý a voňavý chléb si nás získal svou velmi snadnou přípravou a skvělou chutí čerstvé mrkve. Špaldová mouka, ze které se připravuje, je navíc lehce stravitelná a velmi zdravá.

Suroviny

mouka špaldová hladká 2
celozrnná
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jedlá soda 1 ČL
sůl 1 ČL
podmáslí 1.75
vejce 1 ks
mrkev 1 ks
olivový olej 2 PL
slunečnicová semínka hrst
dýňová semínka hrst
1. Smíchejte mouku s kypřicím práškem, sodou a solí.

2. Umíchejte podmáslí s vejcem, ušlehaným s trochou vody a najemno nastrouhanou mrkví. Přilijte olej a důkladně promíchejte. Přisypte semínka (trochu si nechte stranou na posypání).

3. Vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, sodou a solí. Dobře vypracované těsto vlijte do pekáčku vyloženého papírem na pečení. Posypte zbylými semínky a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C až hodinu. Špejlí ověřte, jestli je těsto už propečené.

Komentáře

Anonym

Recept vypadá zajímavě, jenom 2 a 3 hrnky mouky je trochu rozdíl, tak nevím kolik dát a kolik je to dvě mrkve?

Anonym

Ahoj Terezo, jestli mohu poradit, tak bych udelala testo s 2 salky a potom postupne pridavala dalsi salek mouky, bude-li treba. Jeden cas jsem chleby doma pekla, takze vim, ze se presne neda vsechno vazit, proste se musi "citit" ta spravna konzistence testa. 2 mrkve jsou 2 mrkve, samozrejme ne nejake prtave, proste "normalni":-) A ono na tom az tolik nesejde, v nejhorsim pripade to bude malo nebo hodne mrkvove. Pak dej vedet, jak to dopadlo!:-)

Anonym

Ahojky. Celá nadšená som ho upiekla. Nebola som si istá výrazom "šálka" a tak to aj dopadlo. Cesto bolo tekuté, vyliala som ho do formy a upiekla. Chlieb vyzeral super, až na to, že sa vo vnútri vôbec neupiekol a to som ho piekla o 45 minút dlhšie ako je napísané v recepte... neviem čo sa mohlo stať. Tak hádam nabudúce použijem miesto šálky hrnček...

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit