Tenhle kyprý a voňavý chléb si nás získal svou velmi snadnou přípravou a skvělou chutí čerstvé mrkve. Špaldová mouka, ze které se připravuje, je navíc lehce stravitelná a velmi zdravá.
1. Smíchejte mouku s kypřicím práškem, sodou a solí.
2. Umíchejte podmáslí s vejcem, ušlehaným s trochou vody a najemno nastrouhanou mrkví. Přilijte olej a důkladně promíchejte. Přisypte semínka (trochu si nechte stranou na posypání).
3. Vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, sodou a solí. Dobře vypracované těsto vlijte do pekáčku vyloženého papírem na pečení. Posypte zbylými semínky a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C až hodinu. Špejlí ověřte, jestli je těsto už propečené.
2. Umíchejte podmáslí s vejcem, ušlehaným s trochou vody a najemno nastrouhanou mrkví. Přilijte olej a důkladně promíchejte. Přisypte semínka (trochu si nechte stranou na posypání).
3. Vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, sodou a solí. Dobře vypracované těsto vlijte do pekáčku vyloženého papírem na pečení. Posypte zbylými semínky a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C až hodinu. Špejlí ověřte, jestli je těsto už propečené.
Komentáře
Anonym
30.07.2008 08:58
Dotaz
Anonym
01.08.2008 14:49
mrkev a salky
Anonym
11.08.2008 19:54
mrkvový chlebík = ako voda
Anonym
11.08.2008 19:55
mrkvový chlebík = ako voda