Šťavnaté maso, grilované cuketky a pita. Jednoduché a skvělé!
Suroviny
2
ks
hovězí roštěnka 1 ks cca 300 g
olivový olej
na potření
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
cuketa
4
ks
malá, (à 350 g), podélně nakrájené
200
g
salát lollo biondo lze nahradit jiným salátek, natrhaný na lístky
mandle loupané
1
PL
na nudličky
Na zálivku
olivový olej extra panenský
125
ml
česnek
1
stroužek
drcený
citronová kůra
2
ČL
z bio citronu
citronová šťáva
1
PL
petrželka
1
PL
nahrubo nakrájená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
1 Dobře prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou.
2 Rozpalte gril. Roštěnky potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Grilujte je 3-4 minuty z každé strany, aby byly středně propečené, nebo i déle podle vaší chuti. Vyjměte, přikryjte a uchovejte horké.
3 Chleby přepulte, potřete olejem, osolte a grilujte 1-2 minuty z každé strany dozlatova a dokřupava. Dejte stranou. Cuketky potřete olejem a grilujte je 2 minuty z každé strany doměkka. Rozdělte pitu, cukety, salát a pokrájené maso na talíře a pokapejte zálivkou. Ozdobte mandlemi a podávejte.
NŇCO NAVíC Citronovou kůru a šťávu v zálivce můžete nahradit lžící nasekaného nakládaného marockého citronu (prodává třeba Farah) - salát získá orientální příchuť.
2 Rozpalte gril. Roštěnky potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Grilujte je 3-4 minuty z každé strany, aby byly středně propečené, nebo i déle podle vaší chuti. Vyjměte, přikryjte a uchovejte horké.
3 Chleby přepulte, potřete olejem, osolte a grilujte 1-2 minuty z každé strany dozlatova a dokřupava. Dejte stranou. Cuketky potřete olejem a grilujte je 2 minuty z každé strany doměkka. Rozdělte pitu, cukety, salát a pokrájené maso na talíře a pokapejte zálivkou. Ozdobte mandlemi a podávejte.
NŇCO NAVíC Citronovou kůru a šťávu v zálivce můžete nahradit lžící nasekaného nakládaného marockého citronu (prodává třeba Farah) - salát získá orientální příchuť.