Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláčky se špenátem a fetou

Slané koláčky inspirované Řeckem si upečte na letní party k vínu.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 6 koláčků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chléb a pečivo Řecká

Ingredience

    • 550 g špenátových listů (čerstvých, spařených horkou vodou, nebo rozmražených), nasekaných
    • 2 lžíce nasekaných mátových lístků
    • 1 lžíce jemně strouhané kůry z biocitronu
    • 200 g sýra feta, rozdrobeného
    • 3 vejce, jemně prošlehaná + 1 vejce na potření
    • čerstvě mletý pepř
    • 500 g listového těsta
    • 80 g másla, na hobliny

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Špenát, mátu, citronovou kůru, fetu a vajíčka promíchejte v míse. Listové těsto rozdělte na šest dílů a vyválejte je na kola o síle tři milimetry.

2 Doprostřed každého dejte část špenátové náplně, a okraje zahněte. Navrch poklaďte hobliny másla a koláčky potřete vajíčkem.

3 Pečte patnáct až dvacet minut dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

28 skvělých slaných receptů z listového těsta

Přidat komentář