Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrachovka

Tradiční polévka, na kterou by se nemělo zapomínat. Majoránka, slanina, česnek, zkrátka voňavá pohoda.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
62 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Česká

Ingredience

    • 500 g předvařeného hrachu
    • 1 kostka hovězího bujonu
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 2 lžíce másla
    • 2 plátky uzené slaniny, nakrájené na kostičky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička sladké papriky
    • 2 lžičky majoránky
    • 2 stroužky česneku, drceného

Příprava jídla

1 Odměřte 1,5 l vody a uvařte v ní hrách podle návodu na obalu.

2 Na nepřilnavé pánvi nasucho upražte uzenou slaninu, pak přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Přisypte mouku a míchejte 4–5 minut, až jíška zrůžoví. Minutu před dokončením přidejte špetku sladké papriky. (Papriku do jíšky je potřeba zapražit jen malou chvilku, aby nezhořkla.) Řídkou a ještě horkou jíšku nalijte do uvařeného hrachu.

3 Přidejte kostku bujónu, sůl, pepř a majoránku a vařte 20 minut. Nakonec vmíchejte česnek a vypněte.

NĚCO NAVÍC
Kdo chce, může polovinu polévky rozmixovat – bude krémovější a hustší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

London particular

Šoulet s hlívou

Česká kuchyně – polévky

Jako od maminky

Lívanečky se skořicí

Šunkofleky

Houbovka

Krupicové noky

REKLAMA

Přidat komentář