Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masové tortily

Bez nejrůznějších placek si mexickou kuchyni ani nedokážeme představit. Masová náplň vtipně (a ekonomicky) vy­užívá předního hovězího; podušení v pikantní směsi mu dodá správný říz.

Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Vaření 1:00
Mexická

Ingredience

    • 500 g libového předního hovězího
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 1 pokrájenou cibuli
    • 2 rozdrcené stroužky česneku
    • lžíci směsi mexického koření (například Fajita Seasoning Mix)
    • sů a pepř
    • 1 hotovou tortilu
    • list hlávkového salátu, nakrájenou červenou papriku, rajčata
    • skrojek limety, případně kopeček zakysané smetany na dochucení

Příprava jídla

500 g libového předního hovězího vložte do kastrolu, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu. Pak plamen zmírněte a nechte maso asi hodinu vařit mírným varem. Dejte na talíř a po vychladnutí rozdělte hovězí na vlákna. Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce rostlinného oleje a osmahněte na něm 1 pokrájenou cibuli a 2 rozdrcené stroužky česneku. Přidejte lžíci směsi mexického koření (například Fajita Seasoning Mix), vsypte proužky masa a promíchejte. Krátce, zhruba dvě minuty, spolu prohřejte. Dochuťte solí a pepřem. Vždy na 1 hotovou tortilu položte list hlávkového salátu, nakrájenou červenou papriku, rajčata, naneste masovou směs a placku zabalte. Podávejte se skrojkem limety, případně kopečkem zakysané smetany na dochucení.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové koláčky s koriandrem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
A de je recept na tu placku?
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.84

Přidat komentář