Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s pikantním dresinkem

Skvělý salát z brambor, fazolek a černých oliv podávejte nejlépe se sklenkou bílého vína.
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 15 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 140 g zelených fazolek
    • 300 g nových brambor, na plátky
    • 4 vejce
    • hrst vypeckovaných černých oliv
    • 250 g třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 2 saláty Little Gem nebo ½ ledového, rozdělené na lístky či natrhané
    • sůl a pepř

    Na zálivku
    • 1 lžíce dijonské nebo pikantní hrubozrnné hořčice
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • 3 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1 V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vsypte fazolky. Vařte tři až čtyři minuty, vylovte děrovanou lžící na cedník a zchlaďte studenou vodou. Do vody vsypte brambory a vařte je deset minut doměkka. Mezitím vložte celá vejce do kastrůlku s vroucí osolenou vodou, vařte osm minut, pak je slijte a zchlaďte.

2
Všechny přísady na zálivku prošlehejte ve velké míse. Vmíchejte fazolky, brambory, olivy a rajčata a salátové lístky. Vejce oloupejte, rozpulte a položte na salát, osolte a opepřete.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

40 skvělých salátů

REKLAMA

Přidat komentář