Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Quiche s kuřetem

Francouzskou klasiku si tentokrát vychutnejte s kuřecím masem, česnekem a aromatickým tymiánem.
Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
22 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
+ chlazení, pečení 40 minut
P
Koláč Francouzská

Ingredience

    • 1 dávka základního těsta, připravená ve 2 formách o průměru 20 cm a předpečená
    • 1 lžíce másla + 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, najemno nasekaná + 2 stroužky česneku, utřené
    • 2 kuřecí prsní řízky, pokrájené na kostičky, osolené
    • 1 lžička sušeného tymiánu
    • 60 ml drůbežího vývaru (když z kostky, tak nejlépe bio nebo Natur od Vitany)
    • 30 g strouhaného parmazánu + 2 lžíce navíc
    • 150 g ementálu nebo jiného výrazného polotvrdého sýra
    • 250 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40%)
    • 3 vejce
    • 1 lžíce dijonské hořčice

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Cibuli opékejte na oleji s máslem asi 4 minuty; až začne sklovatět, přidejte česnek, kuře, tymián a vývar. Na středním plameni za častého míchání zahřívejte, aby se tekutina odpařila. Směs naneste do forem na předpečené těsto. Posypte 30 g parmazánu a ementálem.

2 V misce prošlehejte smetanu s vejci a hořčicí. Přelijte přes pevnou náplň koláčů (tu opatrně rozhrnujte lžící, aby tekutina pronikla k těstu). Posypte 2 lžícemi parmazánu. Pečte při 200 °C asi 25–30 minut, aby byla náplň zlatá, ztuhla a nafoukla se. Nůž zapíchnutý doprostřed by měl vyjít čistý. Nechte 10 minut odpočívat, nakrájejte a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář