Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vinné koláčky s mascarpone

Veselé koláčky lahodí oku i chuti. Hrozny a mascarpone ochucené šťávou z citronu se skvěle doplňují.

Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení: 15 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Řecká

Ingredience

    • hladká mouka na poprášení
    • 250 g listového těsta (např. od firmy Wewalka)
    • 1 velké vejce
    • 500 g mascarpone
    • 4 hrsti bobulí modrého a bílého vína
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • špetka soli
    • moučkový cukr na poprášení
    • šťáva z půlky citronu
    • 1 balíček vanilkového cukru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Na lehce pomoučené pracovní ploše vybalte, případně rozválejte těsto. Rozřízněte ho na čtyři čtverce a po okrajích je zahněte, abyste vytvořili pevnější boky. Přendejte je na pečicí papír a dejte na 15 minut zchladit do ledničky.

2 Smíchejte žloutek se dvěma lžícemi mascarpone. Kuličky vína v míse zasypte krupicovým cukrem, přidejte sůl a vše promíchejte. Pak hroznové víno narovnejte doprostřed koláčků, boky potřete směsí vajíčka a mascarpone a posypte moučkovým cukrem. Pečte, dokud těsto nezezlátne a kuličky vína nejsou měkké; trvá to asi půl hodiny. Nechte zchladnout a podávejte se zbývajícím mascarpone prošlehaným se šťávou z jednoho citronu a vanilkovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu k vinobraní

Menu k vinobraní

Koláč s mandlemi a malinami

7 receptů s vínem

20 neodolatelných moučníků z listového těsta

Přidat komentář