Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémové kari s lilkem

Ideální příloha k tomuto jídlu je určitě rýže basmati nebo jasmínová. Pokud chcete zjemnit kari, přidejte trochu kokosového mléka.

Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Zelenina Indická

Ingredience

    • 2 cibule, nasekané nahrubo
    • 4 cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nasekaný
    • 5 lžic mandlových lupínků
    • 1 lžíce kari koření
    • malý svazek koriandru, stonky a lístky zvlášť
    • 2 lžičky olivového oleje
    • 2 malé lilky, nakrájené na velké dílky
    • 200 ml hustého bílého jogurtu, nejlépe řeckého
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 V robotu zpracujte cibuli, zázvor, mandle, kari koření a koriandrové stonky na pastu; pokud je příliš tuhá, přidejte trochu vody. V rychlovarné konvici uvařte vodu.

2 V rendlíku zahřejte olej a 5 minut na něm opékejte lilky dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. V rendlíku nyní opečte cibulovou pastu – prohřívejte ji pár minut, aby cibule zesklovatěla. Pak do hrnce vraťte lilek, přidejte jogurt a 400 ml vody z rychlovarné konvice. Zamíchejte a 10–15 minut zvolna vařte, aby lilek změkl. Dosolte a opepřete. Podávejte s rýží basmati, posypané koriandrem a opraženými mandlemi.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář