Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ořechovo-mrkvové řezy s krémovou polevou

Ořechy nešetřete. Šťavnatému moučníku dodají křupavost a navíc jsou zdravé!

Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
120 (hlasů)
Počet porcí: Na 20-30 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Pečení 0:50
Koláč Ostatní

Ingredience

    • 300 g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • 300 g třtinového cukru
    • 2 lžičky mleté skořice
    • 500 g mrkve, nastrouhané najemno
    • 250 g vlašských ořechů, nadrobno nasekaných
    • 200 g rozinek (nejlépe šťavnatých sultánek)
    • 4 vejce
    • 250 ml slunečnicového oleje
    • máslo na vymazání plechu

    Na krém

    • 175 g čerstvého smetanového sýra (jako lučina či philadelphia)
    • 100 g moučkového cukru
    • 75 g másla
    • 1 lžička vanilkového extraktu

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170 °C, vyšší plech vymažte máslem. Mouku prosijte do mísy s kypřicím práškem, přimíchejte cukr a skořici. Přidejte mrkev, ořechy a rozinky. Vejce ručním šlehačem vyšlehejte do pěny a pak do nich po částech zašlehejte olej. Vlijte k mrkvové směsi, dobře promíchejte a rozetřete na plech. Pečte asi 40–50 minut, až těsto neulpívá na špejli. Nechte vychladnout.

2 Utřete dohladka přísady na krém a natřete na vychladlý moučník. Vidličkou můžete udělat vlnovky. Nakrájejte na řezy a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Moučník lze dobře mrazit. Jen krém udělejte čerstvý, při rozmrazování by řezy zbytečně rozmáčel. Dezert povolí při pokojové teplotě asi za dvě hodiny, na přípravu krému stačí pár minut.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu z vlašských ořechů

Menu z vlašských ořechů

Řezy s krémem z burákového másla

REKLAMA

Přidat komentář