Carrot cake (mrkvový dort)

Carrot cake (mrkvový dort)

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10038 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 1204 g
Tuky 492 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
vejce 4 ks
olej 1.25 hrnku
(i olivový)
hnědý cukr 2 hrnky
vanilkový extrakt 2 ČL
lze nahradit javorovým sirupem
mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
jedlá soda 2 ČL
zarovnané lžičky
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
zarovnané lžičky
sůl 0.5 ČL
skořice 2 ČL
mletá
mrkev 3 hrnky
cca 8–10 ks, nastrouhaných nahrubo
vlašské ořechy 1 hrnek
Poleva
krémový sýr 500 g
Philadelphia, Lučina
moučkový cukr 2 hrnky
vanilkový extrakt 1 ČL
lze nahradit javorovým sirupem
citronová štáva
z jednoho citronu
máslo 2 PL
aby poleva nepopraskala

Postup

1

Vyšleháme vejce, cukr, extrakt.

2

Přidáme suché přísady, olej. Nakonec mrkev a ořechy.

3

Nalejeme do dortové formy (nedávám to na plech, ale asi je to i možné). Pečeme cca 1h 175stupnů.

4

Dort necháme vychladnout, podelně rozpůlíme, natřeme 1/3 polevy, přiklopíme, a celý dort potřeme zbylou polevou. Druhý den je nejlepší. ;)

Doba přípravy dortu i s přípravou, pečením, vychladnutím a namazaním je 3h.

Autor: Kristýna Stoklásková, Foto: Pixabay

Obchod Apetit