Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dušené krůtí maso se zeleninou

Pomalým dušením získáte měkoučké maso se zeleninou a báječnou šťávu, kterou můžete vyjídat třeba chlebem.
Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Dušení: 70 minut
P
Maso

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 500 g vykostěného krůtího stehna, nakrájeného na kostky, osoleného
    • 1 cibule, na silná kolečka
    • 2 mrkve, nakrájené na cca 4cm válečky
    • 2 menší pórky (zbavené tmavě zelených částí), nakrájené na cca 4cm válečky
    • 400 ml kuřecího či zeleninového vývaru
    • 1 lžička sušeného rozmarýnu nebo 1 snítka čerstvého
    • 400g konzerva bílých fazolí, propláchnutá a slitá
    • chléb či brambory k podávání

Příprava jídla

1 Olej zahřejte ve větším hrnci. Vsypte maso a 5 minut ho opékejte, pak přidejte cibuli, mrkev a pórek. Opékejte ještě 5 minut, aby zelenina začala měknout. Často míchejte.

2 Vlijte vývar, vhoďte rozmarýn, přiklopte a 40 minut vařte. Vsypte fazole, duste asi 30 minut, aby maso změklo. Je-li třeba, dolijte
vodu. Jezte s chlebem či s bramborami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář