Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexické placky s vepřovým masem

Na obložení tortill se hodí prakticky jakékoli pečené maso zbylé od svátečního stolu. Pokud žádné takové nemáte, opečte na pánvi a nakrájejte kuřecí prsní řízky, vepřovou panenku nebo třeba hovězí roštěnku.

Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Sendvič Mexická

Ingredience

    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 2 papriky, očištěné a nakrájené na plátky (my jsme použili žlutou a zelenou)
    • 100 g mražené nebo sterilované kukuřice
    • 500 g pečeného vepřového masa bez tuku a kostí, rozděleného na proužky
    • 2 lžičky mletého (římského) kmínu
    • 300 g tortill
    • sůl a pepř

    K podávání

    • 1 avokádo, vypeckované a nakrájené na tenké plátky
    • trocha zakysané smetany
    • 1 červená chilli paprička
    • 1/2 svazku koriandru
    • 1 limetka, nakrájená na dílky

     

Příprava jídla

1 Papriky smočte v oleji a pak je na nepřilnavé pánvi opékejte, aby začaly hnědnout; bude to trvat asi tři minuty. Přidejte kukuřici, maso a kmín a dvě minuty je prohřívejte. Pořádně osolte a opepřete.

2 Tortilly půl minuty prohřívejte v mikrovlnce, aby změkly. K podávání dejte na stůl všechny ingredience a nechte stolovníky, aby si placky obkládali sami podle chuti.

 

 

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář