
Mexické placky s vepřovým masem
Na obložení tortill se hodí prakticky jakékoli pečené maso zbylé od svátečního stolu. Pokud žádné takové nemáte, opečte na pánvi a nakrájejte kuřecí prsní řízky, vepřovou panenku nebo třeba hovězí roštěnku.
Vydání: 2010/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 2 papriky, očištěné a nakrájené na plátky (my jsme použili žlutou a zelenou)
- 100 g mražené nebo sterilované kukuřice
- 500 g pečeného vepřového masa bez tuku a kostí, rozděleného na proužky
- 2 lžičky mletého (římského) kmínu
- 300 g tortill
- sůl a pepř
- 1 avokádo, vypeckované a nakrájené na tenké plátky
- trocha zakysané smetany
- 1 červená chilli paprička
- 1/2 svazku koriandru
- 1 limetka, nakrájená na dílky
K podávání
Příprava jídla
1 Papriky smočte v oleji a pak je na nepřilnavé pánvi opékejte, aby začaly hnědnout; bude to trvat asi tři minuty. Přidejte kukuřici, maso a kmín a dvě minuty je prohřívejte. Pořádně osolte a opepřete.
2 Tortilly půl minuty prohřívejte v mikrovlnce, aby změkly. K podávání dejte na stůl všechny ingredience a nechte stolovníky, aby si placky obkládali sami podle chuti.
Přidat komentář