Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněná fazolová polévka s kokosovým mlékem

Polévka má spoustu variant - použijte fazole podle vlastní chuti a stavu spíže.
Vydání: 2010/2
Autor:
Hodnocení:
32 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Namáčení: 8-12 hodin
Vaření: 30 minut
Vaření fazolí: 60-90 minut
P
Polévka Indická

Ingredience

    • 250 g míchaných fazolí
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 cibule nakrájené nadrobno
    • 450 g mrkve, nakrájené nahrubo
    • 1 lžíce koření garam masála
    • asi 5cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
    • šťáva z 1 pomeranče
    • 1 l zeleninového vývaru
    • 200ml konzerva kokosového mléka
    • 2 lžíce sekaných lístků koriandru

Příprava jídla

1 Fazole přes noc (přibližně na 8–12 hodin) namočte do studené vody. Tekutinu slijte, v hrnci fazole zalijte čerstvou vodou a vařte hodinu až hodinu a půl doměkka. Nesolte.

2 V jiném hrnci na oleji zvolna opékejte cibuli a mrkev asi 15 minut dozlatova. Přidejte koření garam masála a strouhaný zázvor a míchejte ještě minutu.

3 Přilijte pomerančovou šťávu a zeleninový vývar a přiveďte k varu. Nechte mírně bublat 10 minut, až bude mrkev měkká, a pak přilijte kokosové mléko. Polovinu rozmixujte, vlijte zpátky do hrnce a přidejte scezené fazole. Společně prohřejte, případně dosolte a před podáváním vmíchejte koriandr.

NĚCO NAVÍC
Do polévky se hodí fazole červené, černé, strakaté borlotti, bílé máslové, drobné bílé cannellini, fazole černé oko nebo jakékoli další. Lze je ale nahradit plechovkou konzervovaných fazolí o hmotnosti 400 g, scezených a propláchnutých.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fazolová polévka

Fazolové polévky, které zahřejí

Přidat komentář