Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní polévka

Jarní dávka barev a vitaminů...

Vydání: 2010/3
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Polévka Česká

Ingredience

    • 3 hrsti jarních zelených bylin (mladé listy kopřiv, polníček, listy jahodníku, petrželka, pažitka, špenát…)
    • 1,5 l zeleninového vývaru (pokud nemáte domácí, může být z kostky – nejlépe v biokvalitě, koupíte v dm drogerii nebo bioobchodech)
    • 50 g másla
    • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
    • 1 stroužek česneku, oloupaný
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • sůl, případně pepř
    • opečené kostičky housky k podávání

Příprava jídla

PŘIPRAVTE ZÁKLAD
Byliny opláchněte, zbavte případných tuhých stonků a nasekejte je. V hrnci rozpusťte máslo a vsypte na něj mouku.

VSYPTE BYLINY
Míchejte tak, abyste získali světle zlatou jíšku. Pak přisypte bylinky a nechte je několik sekund zavadnout.

ZALIJTE VÝVAREM
Do hrnce nalijte vývar. Přiveďte k varu a asi deset minut povařte. Pak do polévky prolisujte česnek.

UMIXUJTE DOHLADKA
Přidejte smetanu a prohřejte ji (už nevařte). Promixujte tyčovým mixérem dohladka a podle chuti osolte, případně opepřete. Podávejte s krutony.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní oběd

10x jarní polévka

Kopřiva – pálí, léčí a skvěle nahradí špenát

Bylinky – svěží poslové jara

Přidat komentář