Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bábovka s jahodovou marmeládou

Bábovka se zapečenou  marmeládou je vtipná a k nakousnutí. Když na to přijde, můžete ji obohatit i jinou zavařeninou.
Vydání: 2010/3
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Počet porcí: Na 12 řezů
Doba přípravy:
Pečení: 60 minut
P
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 250 g másla + na vymazání formy
    • strouhanka na vysypání formy
    • 200 g krupicového cukru
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 4 vejce
    • 3 lžíce rumu nebo rumové aroma
    • 2,5 lžičky prášku do pečiva + špetka soli
    • 150 g hladké mouky
    • 150 g polohrubé mouky
    • 230 ml mléka
    • 300 g husté jahodové marmelády
    • 100 g nasekaných mandlí nebo ořechů
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Troubu vyhřejte na 180 °C. Máslo utřete s oběma cukry a po jednom do hmoty zapracujte vejce. Za stálého šlehání přidejte rum, pak po částech obě mouky smíchané s kypřicím práškem i solí a nakonec mléko. Do formy vlijte půlku těsta a rovnoměrně ho poklaďte kopečky marmelády smíchané s mandlemi. Stěrkou protáhněte marmeládu těstem, zalijte zbývajícím těstem a dejte asi na hodinu péct. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tvarohová bábovka s levandulí

Nejlepší jahodové dorty a koláče

20x dokonalá bábovka

Jahodové retro dezerty

Komentáře

Obrazek uzivatele
moc nás nenadchla, menej je niekedy viac

Přidat komentář