Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládovo-ořechová kolečka

Pistácie snižují množství cholesterolu v krvi a zvyšují obranyschopnost, arašídy zase dokáží chránit před zubním kazem. Proto po mlsání těchto koleček nemůžete mít černé svědomí.
Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: Na 20-30 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
P
Cukroví

Ingredience

    • 100 g mléčné čokolády
    • 1 tyčinka ledových kaštanů
    • 1 bílek
    • 100 g prosátého moučkového cukru
    • 100 g nesolených arašídů, mletých
    • 60 g nesolených pistácií (prodává Marks & Spencer), hrubě mletých

Příprava jídla

1 Na vodní lázni rozpusťte čokoládu a čokoládovou tyčinku. Prošlehejte bílek a pak k němu přidejte cukr, arašídy, rozpuštěnou čokoládu a polovinu pistácií.

2 Hmotu rozetřete na plech vyložený pečicím papírem nebo fólií v ani ne centimetrové vrstvě. Navrch vtlačte zbývající pistácie.

3 Dejte na pár hodin do chladu (nejméně na tři), pak z hmoty vykrájejte kolečka nebo libovolné jiné tvary.

NĚCO NAVÍC
Čokoládovo-ořechová kolečka můžete nazdobit proslazovanými (,sušenými‘) brusinkami. Chcete-li, přidejte navrch pár cákanců čokoládovou polevou. Máte-li chuť experimentovat, zkuste to s jinými ořechy než s arašídy.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelové oválky

Ořechová kolečka s čokoládovým krémem

Cukroví na poslední chvíli

Přidat komentář