Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené rigatoni s chřestem

Chřestová sezona svádí k častému využití této jarní zeleniny. Zapečte chřest s těstovinami a sýrem.

Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
23 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT1M
Pečení 0:01
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g zeleného chřestu
    • 4 vejce
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 50 g strouhaného parmazánu
    • sůl
    • pepř
    • 1 lžíce másla
    • 100 g pokrájené šunky
    • 1 lžíce strouhanky
    • 320 g těstovin rigatoni

Příprava jídla

1 Zbavte 400 g zeleného chřestu dřevnatých konců a vařte 15–20 minut na páře. Dejte stranou špičky a zbytek chřestu pokrájejte nahrubo.

2 V misce prošlehejte 4 vejce, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g strouhaného parmazánu, osolte a opepřete.

3 Promíchejte uvařené rigatoni se lžící másla, 100 g pokrájené šunky, veškerým chřestem a s vaječnou směsí. Dejte do zapékací nádoby vymazané máslem, posypte lžící strouhanky promíchané se lžící parmazánu a pečte 30 minut v troubě při 220 °C.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rigatoni s mandlovo-olivovou omáčkou

Losos pečený s rajčátky a chřestem

18x zapečené těstoviny

Dva odstíny chřestu

Přidat komentář