
Mafalde s rybím tartarem
Protože se v této úpravě těstovin používá syrové rybí maso, kupte opravdu kvalitní, čerstvou rybu z ověřeného zdroje.
Vydání: 2010/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- 350 g filet halibuta, na kostičky
- šťáva ze 2 limet
- sůl
- pepř
- 300 g pokrájených rajčat
- 2 nasekané jarní cibulky
- 6 lžic panenského olivového oleje
- hrst čerstvé bazalky
- 1 lžička čerstvého oregana
- 320 g těstovin mafalda, uvařených al dente
Příprava jídla
Filety halibuta (350 g) nakrájejte na kostičky, promíchejte se šťávou ze 2 limet, osolte, opepřete a nechte 30 minut marinovat. Pak smíchejte s 300 g pokrájených rajčat bez slupky, 2 nasekanými jarními cibulkami, 6 lžícemi panenského olivového oleje, hrstí čerstvé bazalky a lžičkou čerstvého oregana. Dokořeňte a promíchejte s těstovinami mafalda.
Přidat komentář