Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pappardelle s pórkem, mákem a sušenou šunkou

Přijde vám kombinace sušené šunky a máku zvláštní? Nemusí. S pórkem, bílým vínem a smetanou ideálně doplní omáčku. Podávejte s širokými nudlemi.
Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy:
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 150 g sušené šunky
    • 2 pórky, na plátky
    • sůl
    • pepř
    • 50 ml bílého vína
    • 1 lžíce máku
    • 320 g těstovin pappardelle
    • 100 g zakysané smetany

Příprava jídla

1 Na 2 lžících másla 5 minut opékejte 150 g sušené šunky, nakrájené na širší proužky, a 2 pórky, nakrájené na plátky. Osolte, opepřete, zalijte 50 ml bílého vína a zvolna vařte 5–6 minut.

2 Lžíci nemletého máku chvilku míchejte na nepřilnavé pánvi, až se rozvoní.

3 Pappardelle uvařené al dente dejte do pánve k pórku, přimíchejte 100 g zakysané smetany, mák a minutu zahřívejte. Na talířích ozdobte zakysanou smetanou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pórek vařte i zapékejte

Pórek vařte i zapékejte

Přidat komentář