Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nádivka s uzeným bůčkem a jarními bylinkami

Čím nižší nádivku uděláte, tím bude křupavější. Kopřivy lze nahradit petrželkou a přidat můžete i stopové množství šalvěje.
Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Pečení: 30 minut
P
Česká

Ingredience

    • 10 rohlíků, nakrájených na kostičky
    • 7 vajec
    • 100 ml mléka
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • sůl a pepř
    • muškátový oříšek
    • 520 g uzeného bůčku (už předvařeného, vakuovaného)
    • 2 lžíce másla nebo sádla + na vymazání formy
    • 1 velká hrst petrželky, nasekané nadrobno
    • 2 hrsti čerstvých kopřiv, nasekaných nadrobno
    • 1 lžíce nasekané pažitky
    • 1⁄2 lžičky prášku do pečiva

Příprava jídla

1 Rohlíky dejte do větší mísy a pak je přelijte směsí vajec prošlehaných s mlékem, smetanou, solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Rohlíky by měly tekutinu krásně nasát.

2 Bůček nakrájejte na kostičky a opečte na sádle či másle, nechte zchladnout a pak přimíchejte k rohlíkům. Nakonec přidejte nasekané bylinky a prášek do pečiva a promíchejte. Nádivku přendejte do formy vymazané máslem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova a dokřupava.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s nádivkou s játry a s medvědím česnekem

REKLAMA

Přidat komentář