
Fazole na kari
Pečená brambora dodá domácí zemitou příchuť, kari rozvine ostrou vůni exotiky. Kombinace, které neodoláte!
Vydání: 2005/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2
Ingredience
- 4 plátky prorostlé slaniny
- bez kůže, nakrájené nahrubo
- 2 středně velké cibule, nasekané nahrubo (příliš jemné kousky by v pokrmu zanikly)
- 1 lžíci rostlinného oleje (nejlépe slunečnicového nebo sójového)
- 2 lžíce jemné kari pasty
- 1 rajče, nakrájené na větší kousky
- 400 g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce
- 2 velké, pečlivě omyté brambory
Příprava jídla
1. V troubě předem upečte brambory ve slupce a nechte je v teple.
2. Na rozpáleném oleji osmahněte slaninu. V momentě, kdy začne průsvitnět, přisypte cibuli (kdybyste ji vhodili zároveň se slaninou, mohla by se spálit a zhořknout). Smažte, až cibule získá světle hnědou barvu.
3. Přidejte kari pastu s kousky rajčete a jemně restujte. Nanejvýš však dvě minuty, aby se dužina rajčete neoddělila od slupky.
4. Přisypte fazole a celou směs prohřívejte tak dlouho, až se téměř všechna voda z nálevu odpaří.
2. Na rozpáleném oleji osmahněte slaninu. V momentě, kdy začne průsvitnět, přisypte cibuli (kdybyste ji vhodili zároveň se slaninou, mohla by se spálit a zhořknout). Smažte, až cibule získá světle hnědou barvu.
3. Přidejte kari pastu s kousky rajčete a jemně restujte. Nanejvýš však dvě minuty, aby se dužina rajčete neoddělila od slupky.
4. Přisypte fazole a celou směs prohřívejte tak dlouho, až se téměř všechna voda z nálevu odpaří.
5. Na každý talíř položte bramboru, nakrojte ji a přidejte fazole.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 12:16