Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazole na kari

Pečená brambora dodá domácí zemitou příchuť, kari rozvine ostrou vůni exotiky. Kombinace, které neodoláte!

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Mexická

Ingredience

    • 4 plátky prorostlé slaniny
    • bez kůže, nakrájené nahrubo
    • 2 středně velké cibule, nasekané nahrubo (příliš jemné kousky by v pokrmu zanikly)
    • 1 lžíci rostlinného oleje (nejlépe slunečnicového nebo sójového)
    • 2 lžíce jemné kari pasty
    • 1 rajče, nakrájené na větší kousky
    • 400 g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce
    • 2 velké, pečlivě omyté brambory

Příprava jídla

1. V troubě předem upečte brambory ve slupce a nechte je v teple.

2. Na rozpáleném oleji osmahněte slaninu. V momentě, kdy začne průsvitnět, přisypte cibuli (kdybyste ji vhodili zároveň se slaninou, mohla by se spálit a zhořknout). Smažte, až cibule získá světle hnědou barvu.

3. Přidejte kari pastu s kousky rajčete a jemně restujte. Nanejvýš však dvě minuty, aby se dužina rajčete neoddělila od slupky.

4. Přisypte fazole a celou směs prohřívejte tak dlouho, až se téměř všechna voda z nálevu odpaří.

5. Na každý talíř položte bramboru, nakrojte ji a přidejte fazole.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.17

Přidat komentář