Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazole na kari

Pečená brambora dodá domácí zemitou příchuť, kari rozvine ostrou vůni exotiky. Kombinace, které neodoláte!

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Mexická

Ingredience

    • 4 plátky prorostlé slaniny
    • bez kůže, nakrájené nahrubo
    • 2 středně velké cibule, nasekané nahrubo (příliš jemné kousky by v pokrmu zanikly)
    • 1 lžíci rostlinného oleje (nejlépe slunečnicového nebo sójového)
    • 2 lžíce jemné kari pasty
    • 1 rajče, nakrájené na větší kousky
    • 400 g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce
    • 2 velké, pečlivě omyté brambory

Příprava jídla

1. V troubě předem upečte brambory ve slupce a nechte je v teple.

2. Na rozpáleném oleji osmahněte slaninu. V momentě, kdy začne průsvitnět, přisypte cibuli (kdybyste ji vhodili zároveň se slaninou, mohla by se spálit a zhořknout). Smažte, až cibule získá světle hnědou barvu.

3. Přidejte kari pastu s kousky rajčete a jemně restujte. Nanejvýš však dvě minuty, aby se dužina rajčete neoddělila od slupky.

4. Přisypte fazole a celou směs prohřívejte tak dlouho, až se téměř všechna voda z nálevu odpaří.

5. Na každý talíř položte bramboru, nakrojte ji a přidejte fazole.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.17

Přidat komentář