Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Balzamikový bůček s karamelizovanými jablky

Když pro jednou připravíte bůček s balzamikem místo kmínu a česneku, určitě nebudete zklamaní. Podávat ho klidně můžete se zelím a knedlíkem.
Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 1 a 1/2 hodiny
P
Maso Česká

Ingredience

    • 1 kg vykostěného prorostlého bůčku, zbaveného kůže
    • 175 g tmavého třtinového cukru + 2 lžíce navíc na jablka
    • 125 ml balzamikového octa + další k podávání
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2–4 jablka, nakrájená na plátky nebo měsíčky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Nakrájejte bůček na kostky velikosti sousta, napíchejte je na kovové jehly a vyrovnejte do zapékací nádoby. Smíchejte cukr, 250 ml vody, balzamikový ocet a česnek, osolte a opepřete. Nalijte na maso a překryjte alobalem. Pečte v troubě 30 minut. Sejměte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte za občasného obracení asi ještě hodinu, až povrch zkaramelizuje.

2 Rozpalte nepřilnavou pánev, nasypte do ní cukr a jablka a opékejte 2 minuty, až zkaramelizují. Podávejte s bůčkem a pár kapkami balzamikového octa.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomalu pečený bůček

5 receptů s balzamikovým octem

30x recepty z báječného podzimního ovoce

REKLAMA

Přidat komentář