Žemlovka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Žemlovka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

120 g másla,
2 vejce,
400 ml mléka,
500 g jablek (oloupaných a nastrouhaných na nudličky),
hrst rozinek,
500 g žemlí (rohlík nebo veka nakrájené na plátky),
100 g krupicového cukru (dle chuti)
250 g tvarohu,
1 vanilkový cukr,
mletá skořice,
strouhanka
------------------
orisky,
2 bilky na snih
Mléko rozšleháme s vejci a vanilkovým cukrem. Nakrájenou žemli namočíme v připraveném mléce s vejci a vanilkovým cukrem. Mezitím si nachystáme pekáč který vymažeme a vysypeme strouhankou. Do takhle připraveného pekáče začneme vkládat namočenou žemli na dno a po stranách. Přidáme část na nudličky nastrouhaných jablek a tvarohu, posypeme cukrem, hrozinkami a skořicí. tento postup opakujeme dokud nám zbývaji ingredience. Končime vrstvou žemlí. Zbývající mléko s vejci a cukrem nalijeme nahoru, stejně jako zbytek rozehřátého másla. Vložíme do trouby a pečeme do růžova (cca 45 min). Na taliři můžeme ještě polit máslem a posypat kakaem a cukrem - podle chuti. ------------------ Do tvarohu lze vmichat snih ze dvou bilku.

Obchod Apetit