Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Žemlovka

Popis receptu: 
Kdo by neznal babiččinu žemlovku! Jak nám vždycky naložila kouřící dobrotu na taliř a polila máslem... Ale umíte ji i připravit? Ne? Ale to je chyba! http://www.zenax.cz/recept_zemlovka_293.htm
Autor: Barbora Prescott
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4+
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    120 g másla, 2 vejce, 400 ml mléka, 500 g jablek (oloupaných a nastrouhaných na nudličky), hrst rozinek, 500 g žemlí (rohlík nebo veka nakrájené na plátky), 100 g krupicového cukru (dle chuti) 250 g tvarohu, 1 vanilkový cukr, mletá skořice, strouhanka ------------------ orisky, 2 bilky na snih

Příprava jídla

Mléko rozšleháme s vejci a vanilkovým cukrem. Nakrájenou žemli namočíme v připraveném mléce s vejci a vanilkovým cukrem. Mezitím si nachystáme pekáč který vymažeme a vysypeme strouhankou. Do takhle připraveného pekáče začneme vkládat namočenou žemli na dno a po stranách. Přidáme část na nudličky nastrouhaných jablek a tvarohu, posypeme cukrem, hrozinkami a skořicí. tento postup opakujeme dokud nám zbývaji ingredience. Končime vrstvou žemlí. Zbývající mléko s vejci a cukrem nalijeme nahoru, stejně jako zbytek rozehřátého másla. Vložíme do trouby a pečeme do růžova (cca 45 min). Na taliři můžeme ještě polit máslem a posypat kakaem a cukrem - podle chuti. ------------------ Do tvarohu lze vmichat snih ze dvou bilku.
REKLAMA

Přidat komentář