
Bliny s červenou řepou a kozím sýrem
Nadýchané pohankové bliny vypadají s terčíky červené řepy obzvlášť lákavě.
Vydání: 2009/5
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 30 blinů
Ingredience
- 1 dávka těsta na bliny podle základního receptu
- cca 200g sklenice mladé červené řepy (kulaté), slité, důkladně osušené kuchyňským papírem, nakrájené na plátky a ještě osušené
- 250 g měkkého (krémového) kozího sýra nebo čerstvého kozího sýra nebo tvarohu
- extra panenský olivový olej, na zakapání
Příprava jídla
1 Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Na pánev dejte pět plátků řepy a na ně po lžičkách nanášejte hmotu a pečte minutu dvě, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě minutu dvě, nebo dozlatova. Zopakujte se zbývající řepou a směsí. Nechte zchladnout.
2 Před podáváním rozdělte na bliny kozí sýr a zakapejte je olivovým olejem.
Přidat komentář