Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bliny s červenou řepou a kozím sýrem

Nadýchané pohankové bliny vypadají s terčíky červené řepy obzvlášť lákavě.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 30 blinů
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 20 minut
PT15M
Příprava 0:15
Východoevropská

Ingredience

    • 1 dávka těsta na bliny podle základního receptu
    • cca 200g sklenice mladé červené řepy (kulaté), slité, důkladně osušené kuchyňským papírem, nakrájené na plátky a ještě osušené
    • 250 g měkkého (krémového) kozího sýra nebo čerstvého kozího sýra nebo tvarohu
    • extra panenský olivový olej, na zakapání

Příprava jídla

1 Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Na pánev dejte pět plátků řepy a na ně po lžičkách nanášejte hmotu a pečte minutu dvě, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě minutu dvě, nebo dozlatova. Zopakujte se zbývající řepou a směsí. Nechte zchladnout.

2 Před podáváním rozdělte na bliny kozí sýr a zakapejte je olivovým olejem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní bliny

Řepa 14x jinak

Přidat komentář