0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bliny tety Perly
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1974 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 185 g
Tuky 81 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept Ricardovy tety Perly velmi správně zdobí perličky kaviáru; bez nich totiž nejde lívanečky zvané bliny podávat. Typickou chuť jim ovšem dodává pohanková mouka a zakysaná smetana. Bliny pocházejí z ruské kuchyně – odtud kaviár a smetana – a v domovské zemi se bez nich neobejde žádná slavnostní tabule. A jak Ricardo tvrdí, na tuhle lahůdku v podání tety Perly (její manžel byl zástupcem slavné kosmetické firmy pro Jižní Ameriku) se těšilo celé Rio de Janeiro!

Suroviny

vejce 1 ks
ušlehané vidličkou
mléko 280 ml
teplé
krupicový cukr 1 ČL
droždí sušené 1 ČL
sůl 1 ČL
mouka pšeničná hladká 170 g
mouka pohanková hladká 60 g
máslo
na smažení
Na ozdobu
kaviár 1
sklenička, červený
kaviár 1
sklenička, černý

1 Droždí a cukr rozmíchejte v mléce. Oba druhy mouky a sůl prosijte do mísy, přidejte vejce, vlijte mléko a promíchejte. Mísu přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě asi půl hodiny vzejít. Těsto by mělo zhruba zdvojnásobit objem.

2 Rozehřejte silnostěnnou pánvičku s rovným dnem (ideální je litinová) a potřete ji máslem. Těsto odebírejte lžící, na pánvi rozetřete na oválky a osmažte. Zdobte kaviárem a smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč