Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bliny tety Perly
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1974 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 185 g
Tuky 81 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept Ricardovy tety Perly velmi správně zdobí perličky kaviáru; bez nich totiž nejde lívanečky zvané bliny podávat. Typickou chuť jim ovšem dodává pohanková mouka a zakysaná smetana. Bliny pocházejí z ruské kuchyně – odtud kaviár a smetana – a v domovské zemi se bez nich neobejde žádná slavnostní tabule. A jak Ricardo tvrdí, na tuhle lahůdku v podání tety Perly (její manžel byl zástupcem slavné kosmetické firmy pro Jižní Ameriku) se těšilo celé Rio de Janeiro!

Suroviny

vejce 1 ks
ušlehané vidličkou
mléko 280 ml
teplé
droždí sušené 1 ČL
sůl 1 ČL
mouka pohanková hladká 60 g
na smažení
Na ozdobu
kaviár 1
sklenička, červený
kaviár 1
sklenička, černý

Postup

1

Droždí a cukr rozmíchejte v mléce. Oba druhy mouky a sůl prosijte do mísy, přidejte vejce, vlijte mléko a promíchejte. Mísu přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě asi půl hodiny vzejít. Těsto by mělo zhruba zdvojnásobit objem.

2

Rozehřejte silnostěnnou pánvičku s rovným dnem (ideální je litinová) a potřete ji máslem. Těsto odebírejte lžící, na pánvi rozetřete na oválky a osmažte. Zdobte kaviárem a smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...