Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nachos se salsou

Salsu si můžete připravit až dva dny předem a uchovat ji v chladničce.

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Na 40 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření:
Pečení:
PT10M
Příprava 0:10
Studená omáčka a dip Mexická

Ingredience

    • 40 jemně solených tortillových lupínků
    • 200 g čedaru, strouhaného nahrubo
    • 100 g konzervovaných jalapeños
    • koriandrové lístky na ozdobu


    Na salsu

     

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 3 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 200g konzerva krájených rajčat
    • špetka drcených sušených chilli papriček
    • 1 lžička krupicového cukru + sůl
    • 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
    • 2 lžičky limetové šťávy

     

Příprava jídla

1 Na salsu opékejte v pánvi na oleji šalotky asi 4 minuty dosklovita. Vhoďte česnek, zamíchejte a pak přidejte rajčata, chilli, cukr, osolte a vařte 20 minut do zhoustnutí. Vmíchejte koriandr a limetovou šťávu a rozmixujte. Dejte stranou vychladnout.

2 Troubu předehřejte na 190 °C. Rozložte lupínky na plech s pečicím papírem. Na každý dejte trochu sýra a kolečko jalapeño papričky. Dejte péct na 5–10 minut, až se sýr rozpustí. Na každou jednohubku dejte trochu salsy a ozdobte koriandrem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu z grilu pro vegetariány

REKLAMA

Přidat komentář